Sećate li se Adilsona, prvog Zvezdinog Brazilca? Žena mu je vrh riba, a evo kako danas izgleda! (FOTO)
Foto: Screenshot/Adilson/Facebook

Gde je i šta radi?

Sećate li se Adilsona, prvog Zvezdinog Brazilca? Žena mu je vrh riba, a evo kako danas izgleda! (FOTO)

Oni mlađi sigurno nemaju predstavu o tome ko je ovaj gospodin
Objavljeno: 19:16h

Devedesete godine. SAD i dalje nije bombardovao Srbiju, Partizan nije debitovao u Ligi šampiona, u Prvoj ligi Jugoslavije nije bilo mnogo stranaca, posebno ne onih tamnoputih.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Za njih, vrata je otvorio transfer Adilsona dos Santosa, koji je došao u redove tadašnjeg vicešampiona srpsko-crnogorske države (šampion je bio Obilić).

Pojačao je redove crveno-belih kao najbolji defanzivac Parana Kluba, koji je te sezone osvojio lokalni šampionat Paranense (Brazil je podeljen na lokalne lige, a u drugom delu sezone se igra jedinstveno takmičenje). Pričalo se i da je najbolji odbrambeni igrač tog malog šampionata.

U najtrofejnijem jugoslovenskom fudbalskom klubu iz tog vremena, nije pokazao bogzna kakve partije, ali je imao dobrog agenta, koji mu je sredio transfer u Real Betis, za koji nije odigrao nijedan zvaničan meč, pa je odatle prešao u ljutog gradskog rivala Sevilju.

Gde je i šta radi Ibrahim Gaj? Nekada je žario i palio Marakanom, a danas je potpuno neprepoznatljiv! (VIDEO)

Ni tamo nije bilo ništa bolje, pa je morao uhlebljenje da potraži u kineskom Dalijanu, gde je poslat na pozajmicu, pa je onda i zvanično kupljen 2001. godine. Odigrao je pregršt utakmica u pet sezona, koliko je proveo tamo, da bi 2006. godine prešao u Seul.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.