SITI ZADOVLJAN NAKON PRESUDE: Ekspresno se oglasila UEFA!
Foto: EPA/Nigel Roddis

NIŠTA OD SUSPENZIJE

SITI ZADOVLJAN NAKON PRESUDE: Ekspresno se oglasila UEFA!

- Želimo da zahvalimo članovima panela na marljivom radu i procesu koji su sproveli", navodi se u saopštenju Sitija.

Objavljeno: 13.07.2020. 12:10h

Mančester Siti izrazio je zadovoljstvo zbog odluke Suda za sportsku arbitražu (CAS) da preinači kaznu koju mu je prethodno izrekla UEFA.

Odlukom CAS ukinuta je dvogodišnja suspenzija Sitija iz evropskih takmičenja, a novčana kazna smanjena je sa 30 na 10 miliona evra.

"Iako Mančester Siti i njegovi pravni predstavnici tek treba u potpunosti da pregledaju presudu Suda za sportsku arbitražu, klub je zadovoljan odlukama koje su donete. Želimo da zahvalimo članovima panela na marljivom radu i procesu koji su sproveli", navodi se u saopštenju Sitija.

Oglasila se i UEFA, koja je samo konstatovala odluku sada iz Lozane.

"UEFA je saznala odluku koju je doneo Arbitražni sud za sport da se smanje sankcije koje je Mančester Sitiju uveo nezavisni organ finansijskog nadzora UEFA zbog kršenja pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju".

UEFA shvata da je panel CAS utvrdio da nema dovoljnih dokaza kako bi se podržale prethodne odluke, te da su mnogi navedeni prekršaji zastareli.

Tokom nekoliko poslednjih godina, finansijski fer-plej je imao značajnu ulogu u zaštiti klubova i imao je za cilj da im pomogne da postanu finansijski održivi. UEFA ostaje posvećana svojim principima.

UEFA neće dalje komentarisati ovo pitanje".

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/ Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media