ODLUKA JE DONETA: Poznato da li će Mančester Siti biti izbačen iz Lige šampiona!
Foto: EPA/Peter Powell

uvažena žalba

ODLUKA JE DONETA: Poznato da li će Mančester Siti biti izbačen iz Lige šampiona!

Ublažena im je kazna

Objavljeno: 10:48h

Arbitražni sud u Lozani doneo je odluku na žalbu Mančester Sitija oko izbacivanja iz Lige šampiona na dve godine. "Građani" su uspeli da se izvuku i neće biti izbačeni iz evropskih takmičenja.

Sud za sportsku arbitražu je prihvatio delimično zalbu engleskog kluba i preinačio kaznu koju je izrekla UEFA zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju u periodu od 2012. do 2016. godine.

Siti je bio kažnjen izbacivanjem iz Evrope u trajanju od 2 godine i dodatno novčano sa čak 30 miliona evra zbog čega su sa "Etihada" se žalili Sudu u Lozani.

Prethodna tri dana je trajalo saslušanje obe strane, njihovi legalni predstavnici, svedoci i eksperti, CAS je doneo odluku da poništi presudu koja je doneta u februaru., a presuda je doneta ovog ponedeljka. Arbitražni sud se oglasio saopštenjem u kome navodi da je Sitiju poništena kazna.

Prema novoj presudi Mančester Siti će moći da se takmiči u evropskim takmičenjima, a novčana kazna smanjena je na 10 miliona evra i ona mora biti plaćena u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.