NEMCI RAZAPELI NOJERA ZBOG TOMPSONA: Pevaš pesme čoveka koji veliča ustaške zločine i ubijanje Srba!
Foto: EPA/Alexander Hassenstein/Printscreen/Bild.de

Pokušao je da se opravda

NEMCI RAZAPELI NOJERA ZBOG TOMPSONA: Pevaš pesme čoveka koji veliča ustaške zločine i ubijanje Srba!

Našao se kao udarna vest u nemačkim medijima koji navode da

Objavljeno: 09:48h

Manuel Nojer je dospeo na naslovne strane i u rodnoj Nemačkoj zbog svog ispada tokom letovanja u Hrvatskoj i pevanja pesama Marka Perkovića Tompsona, a možemo reći da su ga nemački mediji stavili na "stub srama".

Legendarni golman je usnimljen u jednoj kafani u Dalmaciji, gde se ostalim gostima, koji su mu verovatno domaćini, peva hit pesmu Tompsona "Lijepa li si", koja je istovremeno kontroverzna, jer se u njoj pominje i Herceg-Bosna kao deo Hrvatske, iako je to teritorija Bosne i Hercegovine.

Nemački "Bild" je zbog toga stavio čuvara mreže Bajerna na naslovnu strana svog današnjeg izdanja i naveo da je nemački reprezentativac pevao pesmu pevača koji je zabranjen u većini zemalja zato što u pesmama veliča ustaštvo, ustaške zločine i pominje koncentracione logore.

foto: BILD.DE / SCREENSHOT

- Da li je Nojer znao šta peva? Zvezda Bajerna peva pesmu ekstremno desnog benda sklonog skandalima - počeo je "Bild" svoj tekst:

- Pevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem baru, Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pesmi koju Nojer peva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pevač Tompson.

- On je pevajući pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svetskom ratu. Na navedenim mestima bili su koncentracioni logori u kojima su zarobljeni, mučeni i ubijani civili. Srbi, Romi i Hrvati. Nojer ipak peva njegovu pesmu "Lijepa li si" u kojoj Hrvati svojataju deo Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj - piše "Bild".

foto: BILD.DE / SCREENSHOT

Nemački novinari su kontaktirali Nojera koji se nevešto pravdao da nije znao šta peva, iako je znao reči, kojima ga je naučio trener golmana u Bajernu.

- Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao koju pesmu pevam i od kog pevača!

Ništa manje nije bila milostiva ni nemačka redakcija portala "Goal".

- To je pesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao deo Hrvatske navodi "Herceg-Bosna", kako su Hrvati nazvali deo Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su želeli da pripoje Hrvatskoj - piše u tekstu:

- Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njenu teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.