ZVEZDA ME ZVALA, ALI NEĆU DA SE VRATIM: Reprezentativac Srbije otkrio nove detalje!
Filip Mladenović, Foto: Nemanja Nikolić

jasno i glasno

ZVEZDA ME ZVALA, ALI NEĆU DA SE VRATIM: Reprezentativac Srbije otkrio nove detalje!

– Pozivi su stizali sa raznih strana, klubovi su se raspitivali za moje planove

Objavljeno:

Dugo su klubovi iz Evrope lomili “koplja” da privole Filipa Mladenovića da potpiše za njih. Levi bek je mesecima unazad vagao, tri puta merio i presekao da nastavi misiju u Poljskoj.

Pre nekoliko dana defanzivac se zvanično preselio posle dve i po godine iz Lehije u redove novog šampiona Legije iz Varšave. U razgovoru za MaxBet sport izneo je niz detalja oko transfera, srećan što otvara novo poglavlje u karijeri.

– Pozivi su stizali sa raznih strana, klubovi su se raspitivali za moje planove, vodili smo razgovore. Neki su otpali u startu i imao sam jasnu želju da ostanem u inostranstvu – počeo je priču za MaxBet sport, Filip Mladenović.

U Srbiji je prava pomama za dobrim domaćim levim bekom. Crvena zvezda je Filipa Mladenovića videla kao idealnu zamenu za Milana Rodića. Kontakta je bilo, ali:

– Naravno da su emocije prisutne kada dođe poziv iz Crvene zvezde, ali je sa moje strane bila poslata jasna poruka da ne želim još da se vraćam u Srbiju. Tačka na te priče za mene je odavno bila stavljena.

Život u Gdanjsku i čitav ambijent je “pomogao” defanzivcu da povuče potez i ostane u Poljskoj.

– Upoznao sam takmičenje, prija mi i osećam da je ovo korak napred. Selidba u redove giganta iz Varšave koji ima sjajnu publiku. Vizije su nam se poklopile, tu je trener Vuković i očekujem uspešnu saradnju.

Mini odmor se provodi porodično u Srbiji. Uželeo se domovine, iako situacija u svetu zbog koronavirusa nije dobra.

– Dugo nisam dolazio, a uskoro sledi povratak u Varšavu i početak priprema sa novim klubom. Saigrači će da imaju samo malo slobodno, pa krećemo da se spremamo za pohod u nove uspehe.

Za malo više od mesec dana startuje novi šampionat. Ipak, u prvom planu je svakako pokušaj plasmana u najelitnije evropsko takmičenje.

– Jedva čekam debi 15. avgusta. Volim izazove, pohode na trofeje i slede kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovde su klubovi organizovani, super su stadioni, uslovi i budžeti. Fali taj iskorak u Evropi i mi ćemo pokušati da dođemo do grupne faze Lige šampiona.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje baraž za Evropsko prvenstvo.

– Dugo nismo bili na okupu, čeka nas start u Ligi nacija, a što je najvažnije baraž sa Norveškom za EP. Borićemo se za plasman na EP i nadam se ubrzo vratiti u normalne tokove života. Fudbal se igra za navijače i nadam se ponovo u bliskoj budućnosti punim stadionima – zaključio je na kraju razgovora za MaxBet sport, Mladenović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.