H-BOMBA U ZVEZDI! Ove sezone se borio za titulu u Seriji A, a od sledeće na Marakani?
Bastos u duelu sa Milenkovićem, Foto: Profimedia

op op

H-BOMBA U ZVEZDI! Ove sezone se borio za titulu u Seriji A, a od sledeće na Marakani?

Na "Transfermarktu je procenjen na 3.2 miliona evra

Objavljeno:

Crvena zvezda želi da napravi još jači tim uprkos pandemiji, glasine iz Italije i izvora bliskih klubu kažu da bi odlični defanzivac Lacija Bastos trebalo da se preseli na "Marakanu", ekskluzivno saznaje Direktno! Ključnu ulogu trebalo bi da odigra menadžer Federiko Pastorelo.

Nije tajna da trener Dejan Stanković traži još jednog ekstra kvalitetnog štopera koji bi mogao da drži odbranu, pa je tako Ruiz iz Arisa ostavljen na "stend-baju" u momentu kad se pojavila mogućnost da se dovede reprezentativac Angole Bartomea Žakinta Kisangu, poznatog jedino kao Bastos.

Bastosu ističe ugovor za godinu dana, Lacio mu ne nudi produženje ali mu daje mogućnost da promeni sredinu. Kako će se 51 puta reprezentativac Angole osloboditi ugovora u Rimu ostaje da odradi ključni čovek za transfer - Federiko Pastorelo. Iskusni italijanski agent zastupao je i trenera Dejana Stankovića kroz karijeru tako da je magija u njegovim rukama, mada jedna od začkoljica može da bude i njegova plata. Ali bitnije je da je Bastos zaintersovan da dođe na Marakanu i radi sa Stankovićem.

Bastos je rođen 23. novembra 1991. godine, visok je 184 santimetara, ali je jak i duelu, skočan i zavidno brz. Posle Petro Luande 2013. godine je stigao u Rostov a Lacio ga je kupio 2016. godine za pet miliona evra. U dresu "nebo-plavih" je odigrao 89 mečava uz devet golova, a poslednji u porazu od Sasuola.

S obzirom da može da pokriva sve pozicije u defanzivi, tako ga i koristi trener Simone Inzagi. Igrao mu je najčešće štopera jer Lacio igra sa trojicom igrača u poslednjoj liniji pa je protiv Sasuola Bastos igrao "desno". Trener Lacija mu je ove sezone dao šansu samo na 18 mećeva u svim takmičenjima i ne računa na njega.

Ako crveno-beli uspeju da završe transfer, adekvatno će rešiti pitanje i levog beka. Naime, Milan Rodić kod Stankovića faktički igra vremenski najduže tog trećeg centralnog beka jer je Gobeljić ofanzivniji, pa Bastos može da bude i na toj poziciji ako reprezentativac Srbije ode u inostranstvo.

Zvezda je do sada dovela dvojicu igrača Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija, a Bastos bi stvarno doneo onu potrebnu čvrstinu i brzinu u defanzivi i bio bi prava "bomba". Ako dođun još Onazi i Anderson, Zvezda bi zaista dobila na kvalitetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Direktno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.