ZVEZDA PREMIJER LIGE PRIZNALA DA JE GEJ: Osećam se zarobljeno! Iz dana u dan se sve pretvara u noćnu moru!
Foto: EPA/Andy Rain

I dalje je tabu tema

ZVEZDA PREMIJER LIGE PRIZNALA DA JE GEJ: Osećam se zarobljeno! Iz dana u dan se sve pretvara u noćnu moru!

Anonimni fudbaler je u pismu čije je delove objavila redakcija "Sana" rekao sa kakvim se problemima zbog svoje seksualnosti susreće svakodnevno

Objavljeno: 12:47h

Pitanje seksualnosti i seksualne opredeljenosti i dalje je prilično "tabu" tema u svetu sporta, pogotovo kada je reč o najpopularnijim sportovima kao što je fudbal, a dokaz za to nam je i ispovest jednog fudbalera iz Premijer lige.

Igrač jednog premijerligaša, koji je želeo da ostane anoniman, saopštio je javnosti da je homoseksualac, ali da to krije jer se plaši reakcije svojih saigrača i trenera.

Ovaj momak, za koga se tvrdi da je zvezda, je u pismu u koje je tabloid "San" imao uvid naveo je sa kakvim se sve problemima susreće zbog svoje seksualne opredeljenosti i poručio da je "autovanje" veliki korak na koji i dalje nije spreman.

- Ja sam gej i čak i ovo što sam napisao u pismu je za mene veliki korak. Samo moja porodica i određena grupa prijatelja je svesna moje sekusalnosti. Nisam spreman da podelim svoju tajnu sa saigračima i trenerom. Kako se osećam kada moram da živim s tim? Iz dana u dan sve se pretvara u noćnu moru. I utiče na moje mentalno zdravlje sve više. Osećam se zarobljenim i imam utisak da bi otkrivanje istine izazvalo samo još veće probleme - piše u pismu.

On još navodi kako njegov sport nije još spreman za gej fudbalere koji su spremni to javno da priznaju.

Inače, u Engleskoj i dalje nema javno deklarisanih homoseksualaca među profesionalnim fudbalerima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.