NOVINAR PECKAO GVARDIOLU: Pozvaću te na sledeću konferenciju, pa me pitaj to isto!
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

liga šampiona

NOVINAR PECKAO GVARDIOLU: Pozvaću te na sledeću konferenciju, pa me pitaj to isto!

Siti je u prvoj utakmici u Madridu slavio 2:1, a revanš se igra 7. avgusta u Mančesteru

Objavljeno:

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola je održao konferenciju za novinare na kojoj je većinom pričao o revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala.

Siti je u prvoj utakmici u Madridu slavio 2:1, a revanš se igra 7. avgusta u Mančesteru.

Sitiju je pre toga važno da u ponedeljak čuju dobre vesti sa Sportskog arbitražnog suda (CAS). Ako CAS odluči da je Siti kriv zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, klub će naredne dve sezone ostati bez Lige šampiona. Gvardiola se nada presudi u korist njegove ekipe.

- Namera nam je da svake sezone igramo u Ligi šampiona i budemo što bolji. Uveren sam da ćemo igrati Ligu šampiona jer sam video argumente kluba, sačekajmo da vidimo konačnu odluku - rekao je Španac, koji očekuje da se, kako je i planirano, revanš protiv Reala odigra u Mančesteru.

foto: AP

- Zašto bismo igrali na drugom mestu? Prvu utakmicu igrali smo u Madridu, drugu kod kuće. Ne radi se tu o prednosti domaćeg terena, nego kada igrate dve utakmice, uvek jednu odigrate kod kuće, a jednu u gostima. Mi moramo razmišljati samo o Realu, nikako unapred o mogućem duelu u četvrtfinalu. Ispašćemo ako budemo unapred razmišljali - jasan je Gvardiola.

- Možda u ovom klubu nema onog ko Real poznaje bolje od mene.

Zatim ga je novinar pitao što misli o promenama u Lisabonu i završnom turniru, gde Siti još uvek nije stigao.

- Pozvaću vas na buduću konferenciju za novinare da mi postavite to pitanje nakon utakmice protiv Reala. Ne mogu odgovoriti na to jer nisam onde. Možda u ovom klubu i organizaciji nema onog ko poznaje Real bolje od mene. Ali imam sada Brajton, pa Arsenal, pa tek onda Real - dodao je Pep.

Navijače Sitija zabrinuo je izjavom da Serhio Aguero definitivno neće igrati protiv Madriđana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.