Stari Zmaj je ponovo u svom jatu!
Foto: Starsport©

zvanično

Stari Zmaj je ponovo u svom jatu!

Povratak u srpski fudbal

Objavljeno:

Fudbalski klub Voždovac danas je u Vrnjačkoj Banji predstavio prvo ovosezonsko pojačanje. Novi/stari Zmaj biće stameni štoper Marko Gajić koji se obavezao na vernost Voždovcu nakon dve godine provedene u Olimpiji iz Ljubljane.

Ova saradnja neće biti strana nikome jer je Gajić već bio član Voždovca čiji dres je nosio u dve sezone od 2016. do 2018. godine kada je u dresu sa grbom Zmaja odigrao preko 50 mečeva i ostavio fenomenalan utisak koji ga je i preporučio za transfer u Olimpiju.

foto: FK Voždovac

Pošto je epizoda u Sloveniji za Gajića gotova, on ističe da je jako srećan što je opet u Voždovcu.

– Jako sam srećan i lepo je vratiti se u klub u kojem sam proveo najlepše momente u svojoj karijeri. Sa trenerom Damjanovićem sam sarađivao i u prethodnom stručnom štabu u ovom klubu, tako da neće biti mnogo nepoznanica za mene i jedva čekam nove izazove. – izjavio je Gajić.

Stameni štoper je konstatovao da Voždovac sada ima jako mladu ekipu i da nema sumnje da će moći da pomogne svojim iskustvom.

– Ekipa je trenutno jako mlada i trudiću se da svojim iskustvom doprinesem zadnjoj liniji tima kao i celom timu. Polako hvatam ritam sa novim saigračima i mislim da ću svojim znanjem moći da pomognem ekipi. Otišao sam iz kluba pre dve godine, ali Voždovac je ostao najbolje organizovan klub u zemlji, ekipa se jako dobro selektira i ima jako mnogo talenata. Kapiten Nikolić i Stuparević bili su moji saigrači u prethodnom mandatu u klubu, tako da sam se i sada jako brzo uklopio.

Što se naredne sezone tiče, Gajić je jasan po pitanju ciljeva koji trebaju biti postavljeni pred ekipu.

– Tim je jako perspektivan, vlada sjajna atmosfera i mislim da je borba za Evropu realan cilj na kojem bi trebali da radimo. Naravno, naredna sezona neće biti nimalo lagana zbog broja ekipa koji će nastupati i zbog ritma i broja mečeva koje treba odigrati. Na početku će svi pokušavati da se dokažu rezultatima i dobro startuju, ali ja verujem u Voždovac i zbog toga sam opet ovde – jasan je bio Gajić.

foto: FK Voždovac

Trener Jovan Damjanović istakao je veliko zadovoljstvo zbog toga što se Gajić priključio ekipi u Vrnjačkoj Banji.

– Gajića poznajem izuzetno dugo, bio je u našem klubu ranije i tada sam imao priliku da sarađujem sa njim. Veliki je profesionalac i odličan igrač i to je profil fudbalera koji nam je trebao. On je definitivno jedan od momaka koji čine trening, igru i atmosferu mnogo boljim, kako fudbalskim, tako i ljudskim kvalitetima – zadovoljan je bio šef struke Voždovca.

Gajić se odmah priključio novim saigračima u Vrnjačkoj Banji i ušao je u trenažni proces. Podsetimo, Zmajevi će u Vrnjačkoj Banji ostati do 17. jula, a prva kontrola utakmica očekuje ih u subotu 11. jula kada će im rival biti ekipa Sloge iz Kraljeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Voždovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.