PONOĆNA BOMBA PRAVO IZ SRCA KATALONIJE: Mesiju prekipelo! Odlazi iz Barse! Ne može više da podnese šta se dešava!
Foto: EPA/LAVANDEIRA JR

ovo će odjeknuti

PONOĆNA BOMBA PRAVO IZ SRCA KATALONIJE: Mesiju prekipelo! Odlazi iz Barse! Ne može više da podnese šta se dešava!

Smučilo mu se i da uvek on bude dežurni krivac šta god da se desi, a pre svega u vezi sa stvarima koje se događaju van terena

Objavljeno:

Ponoćna senzacija stiže iz Španije, i to iz Katalonije! Najslušaniji radio u Španiji "Kadenja Ser" otkriva, a svi mediji u toj zemlji prenose, da je Lionel Mesi prekinuo pregovore o produžetku ugovora s Barselonom i da je odlučio da napusti klub sledećeg leta.

Argentincu ugovor s Barselonom ističe 30. juna 2021. pa bi prema ovoj priči klub čiji je simbol, najbolji strelac i igrač u istoriji napustio nakon 20 godina i šest dana posle 34. rođendana.

- Messi je ogorčen situacijom u klubu na svim nivoima i odlučio je da prekine pregovore o produženju ugovora, odigra još jednu sezonu, koliko ga ugovor veže s Barselonom i da ode - objavljeno je u ponoć u emisiji "Larguero".

foto: EPA/Juanjo Martin

Iako je bilo kasno, vest je odmah odjeknula društvenim mrežama i u španskim medijima.

"Kadenja Ser" navodi: "Pregovori o produženju ugovora počeli su jako dobro, uz usuglašene stavove obe strane, ali najnoviji događaji i radikalno pogoršanje stanja u Barseloni naveli su Mesija da ih prekine.

Prema istom izvoru, "Mesi je ogorčen time što iz vrha kluba konstantno cure važne informacije koje bi trebale da ostanu tajne, kao i time što ga pozivaju na odgovornost za odluke i događaje s kojima nema ništa.

Problemi u Barseloni su ogromni i nagomilani, a klub na svim nivoima organizacije trese nezapamćena kriza. Ona je za sada kulminirala nizom loših igara i rezultata, kojima je Barsa pet kola pre kraja Realu predala prvo mesto i verovatno titulu.

foto: EPA/Alberto Estevez

To je trenutno najveći, ali nikako ne jedini veliki problem Barcelone. Jedan od ključnih je pomenuto curenje informacija. To je poslednjih godinu dana pravilo u upravi Barselone, kojom predsednik Đozep Maria Bertomeu vlada tako da je odstranio sve koji mu ne povlađuju.

Messi ne podnosi predsednika, a osećanja su uzajamna. To se saznalo nakon otkrića da je Barselona angažovala PR firmu da u medije plasira afirmativne tekstove o Bertomeuu, ali i one koji su protiv vođa ekipe - Mesija i Pikea, koji s predsednikom nisu u dobrim odnosima.

Jasno je, dakle, da u atmosferi velike netrpeljivosti između predsednika i najboljeg igrača predugo traju i u zastoju su pregovori o Mesijevom novom ugovoru.

foto: EPA/Alejandro Garcia

Katalonski mediji su od Barselone tražili da se oglasi o vesti koju je objavila "Kadenja Ser". Iz kluba su im odgovorili kako nemaju saznanja da Mesi prekida pregovore. "Mundo deportivo" piše da Barselona nudi Mesiju ugovor po načelu "jedan plus jedan", pri čemu bi mu se ugovor produžio automatski do 2022., ali bi on sam mogao tada da ode. Ako bi se odlučio za ostanak, u Barseloni bi bio do 2023. Prema najnovijim informacijama, to je sada upitno.

Ipak, u ovoj teškoj situaciji navijače hrabri činjenica da idućeg leta se završava mandat omraženog predsednika Bertomeua pa bi Mesi ipak mogao ostati u klubu ako prvi čovek Barse ne bude opet izabran.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.