'AJMO PLJESKAVICA, KAJMAK, TRADIZIONE DI FAMIGLIA: Vujošević osuo paljbu po Trinkijeriju - počinio je veleizdaju!
Trinkijeri i Duško Vujošević, Foto: Dado Đilas, Branislav Božić

RAFALNA PALJBA

'AJMO PLJESKAVICA, KAJMAK, TRADIZIONE DI FAMIGLIA: Vujošević osuo paljbu po Trinkijeriju - počinio je veleizdaju!

- Podržao sam njegov dolazak. Pre je bila politika kluba da budu jeftini treneri, ako hoće ozbiljnog trenrea, moraju i ozbiljno da ga plate, jer su komentare pravili i na moju platu

Objavljeno: 20:52h

Svi koji vole Partizan ostali su u šoku kada je Andrea Trinkijeri odlučio da napusti klub, a razočaran je bio i Duško Vujošević koji ga u razgovoru za "Nova.rs" nije štedeo.

- Podržao sam njegov dolazak. Pre je bila politika kluba da budu jeftini treneri, ako hoće ozbiljnog trenrea, moraju i ozbiljno da ga plate, jer su komentare pravili i na moju platu. Kako je išlo vreme, imao sam određene zamerke na stil njegovog rada. Imate u životu ljude koji grade, koji koriste i koji ruše, on je taj koji koristi. Partizan je osvojio dva kupa, a Partizan pre svega interesuju državne, odnosno regionalne titule koje obezbeđuju Evroligu i ove godine su imali odlična međuvremena. Bili su prvi u ABA ligi i obezbedili su prednost domaćeg terena u Evrokupu zaključnom sa finalom. Ne tvrdim da bi u oba takmičenja bili prvi, ali je logično pretpostaviti da bi makar u jednom osvojili prvo mesto što bi im omogućilo da igraju Evroligu - rekao je Duško i nastavio:

- On je pametan čovek i odličan trener te vrste, rekao sam šta mu zameram… Ali od priče kada je došao, ‘tradizione di famiglia’, navijanje za Partizan, ‘ajmo pljeskavica, kajmak, neka i malo raskalašnost koja je meni malo i smetala, ali svaka njegova izjava bila je investicija, pa i kad kaže ‘dobar dan’. Ušao je pod kožu ovom narodu načinom na koji je došao, pričom, rezultatima koji nisu bili samo njegovi već su zasluga njega, tima i rukovodstva kluba koje je obezbedilo finansijska sredstava nezamisliva za Partizan iz perioda pod rukovodstvom Predraga Danilovića i Vlada Divca, te mene kao trenera, kada smo u kontinuitetu pravili jako dobre rezultate - rekao je Vujošević.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana nije tu stao...

- I sve ove njegove igre na Tviteru, nemušto opraštanje od publike, pa što ideš, čoveče? Zašto u prvoj teškoj situaciji napuštaš klub i hoćeš da ideš iz zemlje koja ima sreću što ima takvog oca nacije, u neku sigurnu zemlju Nemačku, u kojoj nema te sreće. Verovalo se u njega, u klub, u taj tim, ono što se desilo, Zvezda je na koronu ušla u Evroligu i država ju je finansijski propratila, kao da su to krvavo zaradili na terenu. Doveli su odličnog trenera Obradovića, centra Noka, Lojda iz Valensije, i po prvim potezima vidi se da je to ogroman budžet koji nije napravljen sposobnošću ne znam koga, već država to prati. Oni igraju Evroligu i napraviće tim koji dostojno reprezentuje Srbiju u Evroligi, a u pozadini je sakriven interes da se osvoji licenca na takav način. I napraviće tim koji ima mnogo veću finansijsku podršku države od Partizana a treba da igraju zajednu u Jadranskoj ligi i da se bore - rekao je on.

Kompletan, opširan intervju, pročitajte na "Nova.rs".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.