TOLE KARADŽIĆ SKRHAN ZBOG SMRTI ILIJE PETKOVIĆA: Srbija će bez njega biti mnogo siromašnija!
Tomislav Karadžić, Foto: Dado Đilas

SVI PLAČU ZA PETKOM

TOLE KARADŽIĆ SKRHAN ZBOG SMRTI ILIJE PETKOVIĆA: Srbija će bez njega biti mnogo siromašnija!

Kako popularni Tole tvrdi, smatrao je da će se legendarni trener iz teške životne situacije izvući kao pobednik

Objavljeno:

Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić se oglasio povodom smrti njegovog velikog prijatelja i bivšeg saradnika Ilije Petkovića.

Kako popularni Tole tvrdi, smatrao je da će se legendarni trener iz teške životne situacije izvući kao pobednik i da će se sa već prepoznatljivim osmehom vratiti srpskom fudbalu i prijateljima.

- Den Tana mi je javio da je Ilija Petković preminuo, a posle ovu tužnu vest potvrdio mi je i Miljko Ristić. Nisam mogao da verujem, mnogo mi je žao Ilije - rekao je Karadžić, a prenosi Žurnal.

Ilija Petković
Ilija Petković foto: Starsport©

U kakvom vam je sećanju ostao Ilija Petković, nekada ste i sarađivali kao predsednik Saveza i selektor tada Srbije i Crne Gore?

- Otišao je jedan od najboljih. Veliki igrač, trener i selektor, ali pre svega čovek. Izuzetna ličnost, ogromne harizme, iskren i pošten. Plenio je dobrotom, čovek za primer. Srbija će biti mnogo siromašnija bez ljudi kao što je Ilija Petković, domaći fudbal takođe. Do poslednjeg dan je bio aktivan neumoran , nije znao da kaže ne. Uvek je bio spreman da učini sve za fudbal, FSS i prijatelje. Lično, mnogo sam žalostan i skrhan zbog odlaska dragog prijatelja.

Da li se sećate saradnje iz tog perioda kada ste zajedno otišli na Mondijal u Nemačku 2006. godine?

- Bio sam predsednik Saveza u vreme kad je Ilija Petković bio selektor Srbije i Crne Gore, ujedno tada sam ga i najbolje upoznao. Saradnja u tom periodu bila je za primer. Pozitivnu atmosferu koju je svakodnevno unosio u ekipu i Savez bila je za poštovanje. Mislim da smo zato i napravili rezultat, koji nas je odveo na SP u Nemačku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.