TREBA DA IM KAŽE - EVO VAM K**AC, JA SAM BOSANAC! Ćiro Blažević potopio region novom hit izjavom!
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: AP/Mišo Lisanin

TRENER SVIH TRENERA

TREBA DA IM KAŽE - EVO VAM K**AC, JA SAM BOSANAC! Ćiro Blažević potopio region novom hit izjavom!

"Ovo je uspeh bh. sporta. To je način da se promovišemo kao država i da se za Bosnu i Hercegovinu čuje u najdaljim ćoškovima planete"

Objavljeno:

Miroslav Ćiro Blažević bio je trener reprezentacije Bosne i Hercegovine kada je Miralem Pjanić debitovao za reprezentaciju pa ga s pravom smatramo kao itekako kompetentnu osobu koja će prokomentarisati uspeh karijere Miralema Pjanića.

Kao što je svima dobro poznato, Pjanić je juče i zvanično postao novi fudbaler Barselone. Mire na Camp Nou prelazi kao dio razmjene Juventusa i Barselone, a u drugom pravcu otišao je Artur Melo.

Ćiro u razgovoru za SportSport.ba kaže kako je ovaj transfer dobra prilika da se u svim delovima svijeta čuje za Bosnu.

"Ovo je uspeh bh. sporta. To je način da se promovišemo kao država i da se za Bosnu i Hercegovinu čuje u najdaljim ćoškovima planete. Miralemu čestitam od sveg srca i želim mu puno sreće u novom klubu", kaže na početku razgovora popularni Ćiro.

foto: EPA/Alessandro Di Marco

Prisetio se legendarni trener Miralemovih početaka u dresu Zmajeva.

- Nije tada još bio zreo kao fudbaler. Uprkos nekim nagovaranjima ja ga nisam mogao staviti od prve minute protiv Portugala. Ali, sretan sam bio što ga imam u ekipi.

Da li ste vjerovali da će jednog dana dostići ove visine?

- Već u to vreme sam video veliki potencijal u njemu. Znao sam da će postati velika zvezda, ali ne baš tako velika kakva je sada.

Modrić vs Pjanić

Dolazimo i do trenutka kada je došlo do malih nesuglasica sa selektorom koji je pre više od 10 godina vodio Zmajeve.

Kada smo mu rekli da je pre godinu dana , u intervjuu za 24sata.hr kazao kako se Luka Modrić i Miralem Pjanić ne mogu porediti, Ćiro je bio ljut jer nije verovao da je tako nešto izgovorio. Ipak, kada smo ga uverili da je to zaista tako, ostao je pri svom mišljenju kazavši kako se s najboljim igračem planete (Modrić proglašen za 2018. godinu op. a.) ne može niko porediti, ali da ga je Pjanić ipak demantovao vrhunskim transferom.

(Espreso.co.rs/Sportsport.ba)

- Pa, ako sam to zaista rekao onda stojim iza toga. Modrić je najveći igrač sveta, ko se može porediti s njim? Ako sam tako rekao, to stoji... Ipak, Pjanić me je demantovao jer je otišao u najveći klub na svetu. Videt ćemo hoće li tamo igrati i koliko, ja mu želim da igra što više i nadam se da hoće kako bi svima pokazao da je napravio pravi potez".

Navijači Barcelone, sudeći po komentarima, neće poželeti toplu dobrodošlicu Miretu. Ćiro ima poruku za njega šta da napravi u toj situaciji:

- To bi Pjaniću trebalo da bude dodatni motiv da im kaže evo vam k*rac, ja sam Bosanac i ja se ne predajem - poručio je za kraj 'trener svih trenera'.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.