BEN U DRUŠTVU SALAHA I OBAMEJANGA: Veliko priznanje za najboljeg stranca u istoriji Zvezde!
Foto: Starsport©

svaka čast

BEN U DRUŠTVU SALAHA I OBAMEJANGA: Veliko priznanje za najboljeg stranca u istoriji Zvezde!

Ono što je zajedničko fudbalerima sa liste je to da su svi odigrali između tri i osam mečeva više od Bena

Objavljeno:

El Fardu Ben je jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, a to dokazuje svakodnevno. On je ove sezone u Superligi postigao 13 pogodaka, što ga svrstava među 10 najefikasnijih afričkih fudbalera u prvim rangovima evropskih liga.

Napadač sa Komora je ujedno i najbolji strelac Crvene zvezde u domaćem prvenstvu. Odigrao je 21 meč, a pogađao je protiv: Mačve (3), Radničkog (2), Radnika (2), Voždovca (2), Javora (1), Mladosti (1), Vojvodine (1) i Inđije (1). Dakle, više od pola lige je osetilo nemilosrdnost Bena u situacijama pred golom. S obzirom na to da je u timu Vladana Milojevića, a potom i Dejana Stankovića na terenu proveo 1758 minuta, znači da se u strelce upisivao na svakih 135 minuta, a sve to još dobija na važnosti kada se uzme u obzir da Ben nije klasičan napadač.

foto: FK Crvena zvezda

Ipak, društvo u kom se nalazi po efikasnosti je i više nego odabrano. Prvi u konkurenciji najboljih strelaca sa afričkog kontinenta u prvim rangovima evropskih liga je Patson Daka, napadač Red Bul Salcburga koji se 24 puta upisao u strelce na 28 mečeva. Drugi je Žan Pjer Ensame, centarfor švajcarskog Jang bojsa koji je na 24 utakmice postigao 23 gola. Treće mesto pripada Papisu Siseu, iskusnom golgeteru koji nosi dres turskog Alanjaspora. On je na 27 utakmica postigao 19 pogodaka. Među prvih 10 nalazi se i fenomenalni trio iz engleske Premijer lige - Salah, Mane i Obamejang.

Ono što je zajedničko fudbalerima sa liste je to da su svi odigrali između tri i osam mečeva više od Bena, što zbog činjenice da lige u kojima nastupaju imaju više kola, ali i zbog faktora da su rotacije česte u Zvezdi. Pitanje je koliko bi Ben golova još postigao da je bio u prilici da odigra toliki broj utakmica, a impresivno je da je iza sebe ostavio fudbalere kao što su: Viktor Osimhen (Lil), Hakim Zijeh (Ajaks), Vilfred Zaha (Kristal Palas).

LISTA STRELACA:

1. Patson Daka (Salcburg, Zambija) - 28 mečeva i 24 gola;

2. Žan Pjer Ensame (Jang bojs, Kameron) - 24 utakmice i 23 gola;

3. Papis Sise (Alanjaspor, Senegal) - 27 utakmica i 19 golova;

4. Djemersi Embokani (Antverpen, DR Kongo) - 28 utakmica i 18 golova;

5. Jusef el Arabi (Olimpijakos, Maroko) - 25 utakmica i 17 golova;

6. Mohamed Salah (Liverpul, Egipat) - 27 utakmica i 17 golova;

7. Pjer Emerik Obamejang (Arsenal, Gabon) - 29 utakmica i 17 golova;

8. Siril Desers (Herakles, Nigerija) - 26 utakmica i 15 golova;

9. Sadio Mane (Liverpul, Senegal) - 28 utakmica i 15 golova;

10. El Fardu Ben (Crvena zvezda, Komorska ostrva) - 21 utakmica i 13 golova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.