PETKOVIĆU JE CELA SRBIJA ZAMERILA SAMO JEDNO: Pozvao je sina u reprezentaciju, a onda je nastao totalni haos!
Foto: Starsport©

arhiva

PETKOVIĆU JE CELA SRBIJA ZAMERILA SAMO JEDNO: Pozvao je sina u reprezentaciju, a onda je nastao totalni haos!

Nekadašnji veliki fudbaler i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, preminuo je nakon borbe sa koronavirusom

Objavljeno:

Umro je Ilija Petković!

Nekadašnji veliki fudbaler i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, preminuo je nakon borbe sa koronavirusom.

Ono što je obeležilo njegovu eru kao selektor je afera sa sinom Dušanom u reprezentaciji.

Pred Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine, tadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković digao je javnost na noge pozivanjem svog sina Dušana u nacionalnu selekciju.

Nakon pristiska javnosti, Petković je odustao od ove ideje, što je napravilo samo još goru situaciju pred Mundijal na kome smo bili u “grupi smrti” sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovače. U razgovoru za “Nedeljnik” Ilija Petković je izjavio da se kaje što nije poveo sina na Mundijal u Nemačkoj.

foto: EPA/Sawada

- Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći “vidi ga sad kako je mudar”, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: “Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača”. A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino... “Molim? Kome ti to?” Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo - rekao je Petković u intervjuu za "Nedeljnik" i dodao:

- E sad, to pozivanje sina... Pogrešio sam što ga nisam poveo ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puk’o ni tamo ni “vamo”.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.