LIVERPUL PROPUSTIO PRVU MEČ LOPTU ZA TITULU: 0 u derbiju Mersisajda, džoker Kulišić režirao preokret Čelsija!
Foto: EPA/Peter Powell

Premijer liga, 30. kolo

LIVERPUL PROPUSTIO PRVU MEČ LOPTU ZA TITULU: 0 u derbiju Mersisajda, džoker Kulišić režirao preokret Čelsija!

Izgleda da će se još neko vreme čekati na potvrdu novog šampiona Engleske

Objavljeno:

Liverpul će morati da čeka još na overu šampionske titule u Engleskoj koju čeka skoro 30 godina. "Crveni" su imali priliku da u derbiju Mersisajda protiv Evertona pobedom osiguraju i proslave titulu, ali odigrali su bled meč i samo 0:0.

U prvom meču posle prekida prvenstva i pauze zbog koronavirusa nismo videli takoreći ništa od tima koji je dominirao u Engleskoj i Evropi poslednjih godinu dana, a još su imali i sreće što nisu izgubili jer je Tom Dejvis pogodio stativu.

Šansi nikakvih drugih za golove nije ni bilo, tako da će četa Jirgena Klopa morati da sačeka još malo pre nego počne sa šampionskim slavljem.

Ako golova nije bilo u Liverpulu, bilo ih je pre toga u Birmingemu gde je Čelsi uspeo da napravi preokret i pobedi Aston Vilu 2:1.

Domaći su poveli golom Kortnija Hausa u 43. minutu, a izjednačio je ključan momenat bio kada je Lampard s klupe ubacio Kristijana Pulišića. Amerikanac hrvatskog porekla je u 60. minutu doneo izjednačenj, a onda je i asistirao za pobedu Olivijeu Žiruu u 62. minutu.

Čelsi je ostvario 15. pobedu u ligi i zauzima četvrto mesto sa 51 bodom, pet više od Mančester junajteda i Vulverhemptona koji su peti i šesti na tabeli, dok Aston Vila ostaje u opasnoj zoni da se bori za opstanak.

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas na svom terenu Šefild junajted sa 3:0, u utakmici 30. kola Premijer lige. Crno-beli su poveli u 55. minutu golom Alana Sen Maksimena, a prednost je udvostručio Met Riči u 69. minutu.

Konačan rezultat postavio je Žoelinton golom u 78. minutu. To je drugi gol Žoelintona u Premijer ligi, a prvi posle 301 dana.

Premijer liga, 30. kolo:

Petak

Norič – Sautempton 0:3 Totenhem – Mančester junajted 1:1

Subota

Votford – Lester 1:1 Brajton – Arsenal 2:1 Vest Hem – Vulverhempton 0:2 Bornmut – Kristal Palas 0:2

Nedelja

Njukasl – Šefild junajted 3:0 (San-Maksiman 55, Riči 69, Žoelinton 78)

Aston Vila – Čelsi 1:2 (Haus 43 – Pulišić 60, Žiru 62)

Everton – Liverpul 0:0

Ponedeljak

Mančester Siti – Barnli 21.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.