VEČITI DERBI U KUPU JE KRIV ZA NOVO ŠIRENJE KORONAVIRUSA: Saznanja zbog kojih svi treba da se zapitamo...
Detalj sa Večitog derbija, Foto: Starsport©

DA LI SMO MI MALO LUDI?

VEČITI DERBI U KUPU JE KRIV ZA NOVO ŠIRENJE KORONAVIRUSA: Saznanja zbog kojih svi treba da se zapitamo...

Dok u ostatku sveta baš niko ne igra pred navijačima osim Belorusi i od ovog vikenda Hrvati

Objavljeno:

Novi slučajevi zaraze koronavirusom koji su se pojavili u Srbiji, ali i Crnoj Gori poremetili su oporavak od ove teške pošasti, a direktor Kliničkog centra iz Podgorice Jevto Eraković kaže da sa sigurnošću može da tvrdi da su svi novoregistrovani slučajevi uvezeni.

On tvrdi da nije neočekivano ponovno pojavljanje virusa s obzirom na neodgovorno ponašanje građana, a očekuje da će narednih dana broj novozaraženih biti još veći.

- Sigurno da je bilo očekivano da ćemo dobiti virus, da će se importovati novi slučajevi. Da li smo očekivali u ovom broju i na ovaj način pa, ako posmatramo ponašanje određenih neodgovornih pojedinaca i grupa, onda je možda ovo bilo očekivano. Koliko će ih još biti, sigurno još veći broj u narednih danima - rekao je Eraković dok je bio gost u Jutarnjem programu TV Crna Gora.

Sinoć su hospitalizovana još dva pacijenta tako da je u ovom trenutku, na lečenju, u KCCG troje pacijenata, od kojih su dva sa težom klliničkom slikom.

Jasno je da je odlazak građana Crne Gore u Beograd na fudbalski derbi u polufinalu Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde doveo do situacije kakva je sada.

- Ako su informacije tačne, da je određeni broj naših građana boravio u Srbiji... Imam veliki broj nezvaničnih informacija koje to potvrđuju. Ovo govori koliko nam je potrebna lična odgovornost - rekao je Eraković.

Eraković je pomenuo i Kosovo, gde se, kako je rekao, situacija usložnjava i dodao da bi odgovoran stav trebalo imati i prema tome.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.