TAČNO DESET GODINA OD NAJSLAVNIJEG DANA SRPSKOG FUDBALA: Ko bi rekao da je već toliko prošlo od Laneta 'u kanalu'?
Lane Jovanović savladao Nojera i uleteo u "kanal", Foto: Profimedia

LEPO JE SETITI SE

TAČNO DESET GODINA OD NAJSLAVNIJEG DANA SRPSKOG FUDBALA: Ko bi rekao da je već toliko prošlo od Laneta 'u kanalu'?

Tada je reprezentaciju na Mundijalu u Južnoj Africi predvodio Radomir Antić, a nažalost, ona nije uspela da prođe grupu, jer je poražena od Australije i Gane

Objavljeno:

Od 18. juna 2010. godine prošlo je tačno deset godina: Tada se odigrala možda i najslavnija utakmica u istoriji našeg nacionalnog tima, kada je Srbija pobedila Nemačku sa 1:0 (1:0) na Mundijalu u Južnoj Africi.

Sve je počelo veoma loše po Nemce, jer su sredinom prvog poluvremena ostali sa igračem manje zbog isključenja Miroslava Klosea zbog starta na sadašnjem treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću (drugi žuti karton).

Nedugo potom, Krasić je probio po desnom boku, centrirao na Nikolu Žigića, ovaj glavom spustio za Milana Laneta Jovanovića, koji je rutinski savladao Manuela Nojera.

Nešto kasnije, tokom drugog poluvremena, Srbija je zgrešila penal, uradio je to Nemanja Vidić, ali je Vladimir Stojković odbranio šut Lukasa Podolskog sa bele tačke.

Nažalost, Srbija dobru igru nije prenela i na odlučujući duel sa Australijom u poslednjem kolu, kada su poraženi sa 2:1, čime su završili takmičenje na tom Mundijalu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.