VIŠE NEGO PAKLEN PUT ČEKA PARTIZAN DO LIGE EVROPE: Zna se do kada su crno-beli povlašćeni - a evo i kad će igrati!
FK Partizan u Ligi Evrope, Foto: AP

NEMA TU MNOGO TAJNI

VIŠE NEGO PAKLEN PUT ČEKA PARTIZAN DO LIGE EVROPE: Zna se do kada su crno-beli povlašćeni - a evo i kad će igrati!

Samo se čeka kraj nekih prvenstava i Kupova, da bi moglo već skoro sa potpunom sigurnošću da se tvrdi da

Objavljeno:

Za razliku od Lige šampiona, u kojoj će se makar u plej-ofu igrati dvomeč, u kvalifikacijama za Ligu Evrope će sva četiri kola biti odigrana po klasičnom nokaut sistemu, dakle, nešto slično kao na završnicama Evropskih i Svetskih prvenstava.

Partizan, koji je prošle godine u Hagu protiv Alkmara u poslednjim minutima prokockao "evropsko proleće", moraće na daleko kraći i teži način da se izbori za treću evropsku jesen u poslednje četiri sezone.

Crno-beli imaju priliku da malo olakšaju sebi put kroz kvalifikacije ukoliko osvoje Kup Srbije, pošto će pobednik finala između Partizana i Vojvodine zaigrati od drugog kola. To se Partizanu desilo i prošle godine, kada je po osvajanju Kupa evrokvalifikacije počeo kasnije i na kraju izborio "jesen", umalo i "proleće".

Partizan protiv AZ u Hagu
Partizan protiv AZ u Hagu foto: Beta/ Miroslav Todorović

Za Partizan je dobra vest je što će ekipa do starta evropskih kvalifikacija, za razliku od prethodnih sezona, imati u nogama najmanje šest ili sedam ligaških utakmica, možda čak i 10 ako preskoči prvo kolo, jer će naredni šampionat Srbije, sa 20 klubova, startovati već u drugoj polovini jula, 18. ili 25, za razliku od kvalifikacija...

Partizan će, ukoliko startuje od prvog kola, početi kvalifikacije 27. avgusta, i tu ne bi smeo da ima probleme jer su potencijalni rivali uglavnom potpuni anonimus iz slabo razvijenih fudbalskih zemalja.

U drugom kolu Partizan već može da ima nekoliko potencijalno veoma nezgodnih rivala, pogotovo ako bude morao da ide u goste. Sigurno je da bi za crno-bele najteže bilo ako bude morao u goste u Kazahstan (Kairat), Norvešku (Viking), Holandiju (Viljem II).

Partizan u Ligi Evrope
Partizan u Ligi Evrope foto: EPA

I u trećem kolu, ako se prođe prvo, Partizan će biti nosilac, ali je u ovom trenutku veoma teško prognozirati ko bi sve mogao da bude potencijalni rival crno-belih, zbog nezavršenih šampionata i Kupova.

Ako se plasira u plej-of, Partizan neće biti nosilac, a kao i za treće kolo, u ovom trenutku je veoma teško pričati o potencijalnim rivalima, jer i dalje nisu završena domaća takmičenja gotovo nigde.

Datumi Lige Evrope

1. kolo kvalifikacija - 27. avgust

2. kolo kvalifikacija - 17. septembar

3. kolo kvalifikacija - 24. septembar

Plej-of - 1. oktobar

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.