UZEO DVE TITULE SA ZVEZDOM, JEDNU SA OBILIĆEM: Sada je potpisao - prvi put će voditi klub iz bivše Juge!
Ivan Vukomanović, Foto: Profimedia

ŽELI DA PREKINE DOMINACIJU MARIBORA

UZEO DVE TITULE SA ZVEZDOM, JEDNU SA OBILIĆEM: Sada je potpisao - prvi put će voditi klub iz bivše Juge!

Vukomanoviću, osvajaču titule prvaka Jugoslavije sa ekipom Obilića u sezoni 1997/98, biće ovo četvrti samostalni angažman u trenerskoj karijeri

Objavljeno:

Olimpija je obavila jubilarnu 20. promenu trenera u poslednjoj deceniji i četvrti put smenila Safeta Hadžića, čime je oslobođeno mesto za trećeg Srbina kojeg je MIlan Mandarić pozvao u Ljubljanu.

Čovek koji je osvojio dve titule prvaka i Kup sa Crvenom zvezdom, a da nikada nije bio fudbaler Crvene zvezde, postaće 21. trener ljubljanske Olimpije u prethodnoj deceniji i treći Srbin kojem je poveren težak zadatak - da prekine surovu dominaciju Maribora. U pitanju je Ivan Vukomanović, koga se Delije dobro sećaju.

Dominacija ekipe sa "Ljudskog vrta" bila je aktuelna i pre 2015. godine, kada je srpski biznismen Milan Mandarić postao vlasnik kluba iz prestonice Slovenije za oko četiri miliona evra, a trenutno se ogleda u svega dve Olimpijine šampionske titule i dva Kupa osvojena u prethodnih deset sezona.

Vukomanoviću, osvajaču titule prvaka Jugoslavije sa ekipom Obilića u sezoni 1997/98, biće ovo četvrti samostalni angažman u trenerskoj karijeri započetoj 2013. u Liježu, gde je prvo radio kao asistent, pa šef stručnog štaba Standarda u sezoni 2014/15.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo/Nogomanija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.