Velikan nemačkog fudbala pred gašenjem - navijači Crvene zvezde se vrlo dobro sećaju ovog kluba!
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Kajzerslauterna, Foto: Printscreen

FINANSIJSKE MUKE

Velikan nemačkog fudbala pred gašenjem - navijači Crvene zvezde se vrlo dobro sećaju ovog kluba!

Očekuje se da upravljanje klubom, koji je inače deoničarsko društvo, preuzme stečajni upravnik

Objavljeno:

Velikan nemačkog fudbala Kajzerslautern, koga dobro pamte navijači Crvene zvezde koji su stariji od 25 godina, pred gašenjem je.

Četvorostruki šampion Bundeslige se trenutno takmiči u trećoj ligi Nemačke, ali kako se navodi, njegovi minusi su nepodnošljivi, klub duguje čak 25 miliona evra, pa je vrlo verovatno da će biti prvi klub koji će se odlučiti na ovakav potez.

Očekuje se da upravljanje klubom, koji je inače deoničarsko društvo, preuzme stečajni upravnik koji će imati tri meseca da pronađe investitora i spase klub gašenja.

Ipak, u tom periodu treneri i igrači imaju pravo da raskidaju ugovore, a njiihovu platu preuzeće nemački Zavod za zapošljavanje.

Kajzerslatuern je jedan od osnivača Bundeslige i bio je šampion 1951, 1953, 1991. i poslednji put 1998. godine, i to odmah po ulasku iz “Cvajte”.

Baš u sezoni kad je bio drugoligaš, Kajzerslautern je igrao protiv Crvene zvezde u Kupu pobednika Kupova u sezoni 1996/97. "Crveni đavoli" su u Nemačkoj pobedili 1:0, a istim rezultatom je na "Marakani" slavila Crvena zvezda golom sadašnjeg trenera Dejana Stankovića u 55. minutu, pa se otišlo u produžetke. Zvezda je u dodatnih 30 minuta samlela rivala i stigla do pobede 4:0, uz još jedan gol Stankovića, a u strelce su se upisali i Zoran Njeguš i Miodrag Pantelić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.