Pogledajte kako su Islanđani dočekali nacionalne heroje! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

Spektakularan doček

Pogledajte kako su Islanđani dočekali nacionalne heroje! (FOTO) (VIDEO)

U Rejkjaviku, kod brda Arnarhol, narod je uživao sa svojim herojima. Uz reči premijera Sigurdura Ingija Johansona "Vi ste nacionalno blago", fudbaleri nisu skrivali emocije. Ali, nije ni bilo potrebe za tim
Objavljeno: 09:01h

Oko 30.000 Islanđana, što čini skoro desetinu čitave populacije ove države sa severa Evrope, došao je na doček fudbalera koji su odličnim partijama na Evropskom prvenstvu iznenadili čitav svet i, kao debitanti, došli čak do četvrtfinala.

U Rejkjaviku, kod brda Arnarhol, narod je uživao sa svojim herojima. Uz reči premijera Sigurdura Ingija Johansona "Vi ste nacionalno blago", fudbaleri nisu skrivali emocije. Ali, nije ni bilo potrebe za tim.

foto: Reuter

Posle remija sa Ronaldovim Portugalcima (1:1), Islanđani su odigrali i 1:1 sa Mađarskom, a onda pobedili Austrijance (2:1). U osmini finala napravili su senzaciju, eliminisavši Englesku (2:1), a potom je usledio sudar sa domaćinima, Francuzima, koji su posle 4:0 u prvom poluvremenu, na kraju ostvarili trijumf od 5:2.

Kao i na francuskim stadionima, na kojima je dolazilo i po 15, 20 hiljada Islanđana, i podno Arnarhola se začuo onaj čuveni navijački huk. "Vulkan", kako to vole da kažu "vikinzi", sada je radio jače nego ikada.

Island se oprostio od EURO2016. Sa stilom. Neko će možda reći "Sa kojim, bre, stilom, primili pet komada?!". Da, ali... Kada je poslednji put neki vaš omiljeni tim primio četiri komada u prvom poluvremenu, a onda izašao na teren - i dobio drugo? Zbog toga, i zbog svega što je tome prethodilo, kod brda Arahola "huk vikinga" se čuo ovako:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.