Malo im što zarađuju milione, pa još uzimali od države: Madriđani i Katalonci, vraćajte pare!
Foto: Reuters

Nelegalna novčana pomoć

Malo im što zarađuju milione, pa još uzimali od države: Madriđani i Katalonci, vraćajte pare!

Španska država traćži od sedam klubova da vrate novac koji su uzeli i tko stekli nepoštenu prednost nad ostalima
Objavljeno:

Evropska unija odobrila je danas kazne za sedam španskih fudbalskih klubova, uključujući Real Madrid i Barselonu, zbog nelegalne novčane pomoći države i naložila im da vrate novac.

Kako su preneli španski mediji, tim klubovima je naloženo da vrate milione evra koju su nelegalno dobili i tako stekli nepoštenu prednost nad ostalim klubovima.

foto: Reuters

"Kraljevski klub" će gradskom veću morati da vrati 18,4 miliona evra zbog povlašćenih prenosa zemljišta, zbog istog razloga Valensija će platiti 20,4 miliona, dok će Barselona morati da plati pet miliona za poreske olakšice.

- Španija mora da vrati sredstva nelegalne državne pomoći za sedam fudbalskih klubova: Barselonu, Real Madrid, Valensiju, Atletik Bilbao, Osasunu, Elče i Erkules. Korišćenje novca poreskih obveznika za finansiranje profesionalnih fudbalskih klubova može da napravi nelojalnu konkurenciju. Profesionalni fudbal je biznis u kome ima mnogo novca. Javna sredstva moraju biti u skladu sa pravilima fer konkurencije, a u ovom slučaju to nije poštovano - piše u saopštenju.

foto: Reuters

Erkules mora da vrati 6,1 milion, a Elče 3,7 miliona evra za garancije na kredite koje im je odobrio Institut finansija Valensije.

Osim Barselone i Reala, Atletik Bilbao i Osasuna će morati da plate po pet miliona evra za poreske olakšice.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.