KATAI JE RASISTA! NIJE HTEO DA MI DODA LOPTU ZATO ŠTO SAM CRN! Bivši saigrač ozbiljno optužio Srbina posle skandala
Aleksandar Katai je optužen da je rasista, Foto: EPA/David Aguilar

ovo se nije očekivalo

KATAI JE RASISTA! NIJE HTEO DA MI DODA LOPTU ZATO ŠTO SAM CRN! Bivši saigrač ozbiljno optužio Srbina posle skandala

Posle otkaza u klubu srpski fudbaler se suočava sa novim teškim optužbama

Objavljeno:

Nema kraja problemima za Aleksandra Kataija koji je ostao bez kluba u SAD pošto je dobio otkaz u LA Galaksiju zbog rasističkih komentara njegove supruge Tee na društvenim mrežama povodom masovnih protesta zbog ubistva tamnoputih građana u Americi.

Sada je lično srpski fudbaler optužen da je rasista i to od strane bivšeg saigrača iz Čikaga Si Džej Sarponga.

On je izneo ozbiljne optužbe na račun bivšeg reprezentativca Srbije uz reči da ga ne iznenađuje to što je uradila njegova supruga, jer je i sam Srbin rasista.

- Kada sam to video šta je uradila njegova žena - to je samo potvrdilo šta sam već iskusio. Dobro je pričati o ovome jer sam došao iz Filadelfije poslednje nedelje prelaznog roka, došao sam iz svlačionice u kojoj je bilo 60% crnaca, dok su u Čikagu bila možda trojica. Pokušavao sam da pričam sa svima, da se uklopim, a kunem se da me Katai prva dva meseca u klubu nije ni pogledao u oči - rekao je Sarpong.

Kako je ispričao američkim medijima, on isprva nije želeo da misli da Katai izbegava komunikaciju s njim zbog njegove boje kože.

- Brate, ako igramo meč i ako pokušavam da pričam s tobom da bismo bolje funkcionisali, a ti ne možeš ni da me pogledaš u lice? Šta se tu dešava... U glavi sam razmišljao da 'ne budem taj tip' koji će razmišljati o tome jer sam crnac. Sećam se da je bilo toliko loše da sam mislio da mi nije dodavao loptu i kada sam bio u situaciji da postignem gol, ali on je šutirao i sa nemogućih pozicija - dodao je Sarpong.

Katai je trenutno slobodan igrač i u potrazi za novom sredinom jer je dobio ekspresan otkaz zbog komentara svoje supruge iako je pre nekoliko meseci stigao u Los Anđeles kao najveće pojačanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.