GDE ĆE SE IGRATI FINALE KUPA? Ako se Partizan i Vojvodina ne dogovore, onda se za trofej igra na Marakani!
Gde će se igrati finale Kupa Srbije?, Foto: Dado Đilas

Odluka sledeće nedelje

GDE ĆE SE IGRATI FINALE KUPA? Ako se Partizan i Vojvodina ne dogovore, onda se za trofej igra na Marakani!

Iz Takmičarske komisije su zauzeli jasan stav, reklo bi se

Objavljeno:

Pošto smo saznali ko će biti finalisti Kupa Srbije, sada je glavno pitanje na kom stadionu će biti odigrano finale?

Partizan i Vojvodina će se boriti za trofej, međutim, sada će morati da se donese odluka koji stadion će biti domaćin, odnosno da li će se možda igrati na neutralnom terenu.

- Za sada nemamo posebnih indicija o tome gde će se igrati - nego se gleda ono što stoji u propozicijama, a koje regulišu igranje finalne utakmice. Ukoliko nema posebne odluke Izvršnog odbora o odigravanju na nekom stadionu ili gradu, onda se primenjujuju sledeća pravila - poručio je predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković za "Mondo".

Miodrag Janković je predočio koje sve opcije za finale postoje
Miodrag Janković je predočio koje sve opcije za finale postojefoto: Starsport©

On je predstavio koje tri opcije postoje.

- Ukoliko su Zvezda i Partizan zajedno u finalu, onda se izvlači stadion Zvezde ili Partizana. Ako je samo jedan od njih, recimo Partizan, onda ne može da se igra na Partizanovom, nego Zvezdinom stadionu. Treća varijanta je da se klubovi finalisti dogovore. U ovom konkretnom slučaju to znali da li će se igrati u Novom Sadu ili Beogradu - pojasnio je Janković.

Jasno je da će Vojvodina želeti da se igra pred njihovim navijačima na "Karađorđu", dok bi Partizan očekivano "vukao" da se utakmica odigra u Humskoj, a do sada su ovi timovi igrali samo jednom u finalu Kupa Srbije - i to na "Marakani". U pitanju je čuvena utakmica koja je registrovana službenim rezultatom (3:0 za Partizan), pošto su fudbaleri Vojvodine napustili teren nezadovoljni suđenjem.

- Prvo ćemo pustiti klubove da razgovaraju i da se možda dogovore da li će igrati u Humskoj ili na 'Karađorđu', a ako se ne dogovore onda će se meč igrati na Zvezdinom stadionu - ili po odluci Izvršnog odbora FSS - naglasio je Janković.

Kada se očekuje sastanak?

- U toku sledeće nedelje ćemo videti gde će se igrati - zaključio je prvi čovek Takmičarske komisije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.