ESPRESO ANALIZA: Skalamerija od dva metra unakazila Zvezdinu odbranu! Degenek navukao traume, Stanković razočarao!
Foto: Starsport©

kup srbije, polufinale

ESPRESO ANALIZA: Skalamerija od dva metra unakazila Zvezdinu odbranu! Degenek navukao traume, Stanković razočarao!

Ovo je analiza aktera večerašnjeg meča, iz ugla sportske redakcije Espresa

Objavljeno: 22:29h

Fudbaleri Partizana su finalisti Kupa Srbije!

Oni su na svom stadionu savladali aktuelnog šampiona Zvezdu rezultatom 1:0 i potpuno izborili plasman na megdan sa Vojvodinom.

Savo Milošević je još jednom pokazao da je majstor za mečevima sa Večitim rivalom i i izašao kao pobednik u duelu protiv neiskusnog kolege i prijatelja Dejana Stankovića. Videli smo preslikanu utakmicu sa prošlogodišnjeg finala, gde se posle gola Partizana praktično fudbal više nije ni igrao.

foto: Starsport©

Meč je odlučio jedan potez, jedna greška i jedan trenutak inspiracije "skalamerije od dva metra", koja je mnogo puta tokom sezone osporavana, ali ove večeri je Sadik bio meč viner.

Ovo je analiza aktera večerašnjeg meča, iz ugla sportske redakcije Espresa.

FK PARTIZAN

STOJKOVIĆ: Jedna nesmotrenost krajem prvog dela igre mogla je skupo da ga košta, oborio je Ivanića tik izvan kaznenog prostora, ali je imao sreće pa je dobio samo žuti karton. Imao je i sreće tik posle toga, stativa ga je spasila, ali je onda i on imao jednu dobru odbranu Boaćijevog šuta sa 25 metara. Na kraju je morao da bude zamenjen, zbog povrede na isteku 75. minuta. Umesto njega je ušao junak finala Kupa iz 2017, Nemanja Stevanović.

MILETIĆ: Delovao je dosta dezorijentisano u nekim momentima, čak je sa dve slabe intervencije u prvom poluvremenu napravio probleme svojim saigračima iz odbrane.

OSTOJIĆ: Što se njega tiče, kao da prethodni derbi u Kupu nikad nije ni završen. Jeste Strahinja Pavlović taj koji ide u Monako za par nedelja, ali Ostojić je na ovom meču bio komandant odbrane

foto: Starsport©

PAVLOVIĆ: Mladi štoper Partizana je položio diplomski rad u dresu Partizana i seli se na usavršavanje u kneževinu Monako. Na kraju je nosio i kapitensku traku, u znak toga što mu je, bar u ovoj fazi karijere, ovo bio poslednji derbi. A tu traku je svojim ponašanjem danas na terenu itekako zaslužio.

UROŠEVIĆ: U odbrani je praktično bio treći štoper, dok je sve po levoj strani pokušavao da zatvori Asano. U napadu nije imao zadataka na ovom meču.

ZDJELAR: Zbog kavge sa Gobeljićem dobio je naivan žuti karton tokom završnice prvog poluvremena, što je otežalo njegov agresivni stil igre. Na kraju se smirio, i zatvorio sve prilaze golu svog tima.

foto: Starsport©

ŠĆEKIĆ: Sredinom prvog poluvremena dobio žuti karton, morao je da bude znatno oprezniji u nastavku, što je crnogorski reprezentativac i uspeo, bez posledica po svoj tim

NATHO: Praktično je igrao iza Sadika, nije se previše vraćao u odbranu, ali je u presingu odigrao važnu ulogu. Nema potrebe naglašavati koliko se dobro snašao kod gola, posle Sadikove magije u kaznenom prostoru. Svađa je prošlost, to je sada sigurno.

foto: Starsport©

MARKOVIĆ: Nekoliko puta je napravio probleme Zvezdi u fazi prenosa lopte, ali nije to ni obris onog Lazara iz prvog mandata u crno-belom, pa čak ni iz Benfike... Zamenio ga je Stevanović sredinom drugog poluvremena.

ASANO: Ono sto niko ne može da mu spori je zalaganje i odbrambeni zadaci koje cele sezone ispunjava. Danas je bio bukvalno levi bek, sve je uradio kako je Milošević i zamislio.

SADIK: Od samog početka pravio je mnogo problema odbrani zvezde svojim nepredvidivim kretnjama. Naterao je Rodića da odmah dobije zuti karton, a posle je zbog njega požuteo i Degenek. A šta tek reći o majstoriji kad je namestio gol u 57. minutu, posle koje Degenek i dalje traži kičmu po travi. Genijalna utakmica Nigerijca, skauti su imali šta da vide.

foto: Starsport©

Izmene:

SUMA: Solidan od kako je ušao na teren, rovit od povrede, ali željan igre.

N. STEVANOVIĆ: Golman Stevanović prekratko na terenu da bi nešto pokazao, ali zaslužio je da nastupi na ovom meču ako ništa, zbog onih odbrana pre tri godine

F. STEVANOVIĆ: Možda je šansu trebao da dobije od početka, međutim Miloševiću se ne može zameriti apsolutno ništa.

FK CRVENA ZVEZDA

BORJAN: Imao malu nesigurnost u pasu u prvom delu, međutim "skinuo" Sadiku najbolju šansu, ali primljen gol mu ide na dušu, zbog toga što mu je lopta prošla ispod ruke. Nije bio na svom nivou večeras.

GOBELJIĆ: Nervozno je ušao u ovaj derbi, imao sukob sa Zdejlarom, zaradio žuti karton, a Sadik ga je izbacio iz ležišta u najboljoj prilici za Partizan, međutim Borjan je sprečio pogodak. Nijedan proboj nije napravio, a to je ono što se od njega očekuje u ovakvim mečevima.

MILUNOVIĆ: Previše želje je moglo da ga košta ranog kartona, međutim sa nekoliko sigurnih intervencija ušao je u "štos". U nastavku meč je jedini ostao bez javne opomene od čitave odbrane srpskog šampiona. Korektniji od Degeneka, što je zaista retkost ove sezone.

foto: Starsport©

DEGENEK: Drčan, fudbalski bezobrazan i neoprezan. Imao je sreće da mu Simović u prvom poluvremenu nije pokazao crveni karton zbog starta nad Sadikom na sredini terena. Sadik ga je "uništio" driblingom kod gola, bacio ga na travu i snosi direktnu krivicu za gol. Očajna partija reprezentativca Australije...

RODIĆ: Sadik mu je na početku zadavao mnoštvo problema, što je rezurtiralo ranim žutim kartonom. Bolji par bekovskog tandema, ali ništa više od toga, skroman učinak člana nacionalne selekcije.

PETROVIĆ: Grešio u pasu, borio se, kvario igru protivnika, u većini slučajeva uspešno, međutim, njegovo neiskustvo može "da mu dođe glave", pogotovo što igra na vrlo zahtevnoj poziciji. Imao dobar pokušaj odmah nakon primljenog gola, ali njegova veoma loša partija. Ako su skauti gledali Petrovića, apsolutno ništa nisu mogli da vide.

JOVANČIĆ: Trudio se, tražio je loptu, ali bez efekta. Nijedan pas u poslednjoj trećini terena, međutim njegova borbenost i trka bez lopta su njegov zaštitni znak. Nije ostavio bitan trag na ovom meču, pa je sredinom poluvremena i zamenjen.

foto: Starsport©

IVANIĆ: Očigledno da leva strana terena nije njegovo prirodno stanište. Nije imao dovoljno lopti u nogama, ali se krajem poluvremena probudio i uneo malo živosti u svoju igru. Opet se vratio u stari "mod" i prilično nezainteresovan u drugom delu meča, pa je sa pravom i zamenjen.

BEN: Prilično bled tokom većine prvog poluvremena. Malo lopte u nogama za igrača koji je lider ove ekipe, probudio se tek u finišu prvog dela, kada je njegov potez iz slobodnog udarca, obeležio ovaj deo meča. U nastavku je pokušavao, ali bezuspešno. Kao i ceo tim i Ben je prilično podbacio.

VUKANOVIĆ: Iako na papiru deluje da je u špicu napada, Vukanovićev zadatak je i taj da se vraća duboko u odbranu i pomaže saigračima. Postigao gol iz čistog ofsajda, ali je nekoliko trenutaka ranije sjajnim trkom izborio najbolju priliku za tim, kada ga je Stojković oborio na ivici šesnaesterca i zaradio karton. U nastavku je kardinalno pogrešio kod gola i dopustio Sadiku da uđe u kazneni prostor i asistira Nathu na spektakularan način. Nije pokazao ništa što je moglo da promeni utakmicu.

foto: Starsport©

BOAĆI: Odsečen od napada, Pavlović i Ostojić su mu onemogućili da igra, a doduše, nije ni dobijao puno lopti od saigrača. Imao solidan pokušaj sa distance krajem poluvremena, međutim, ništa vredno pomena. Neshvatljvu reakciju je imao kod najbolje šanse za Zvezdu, kada je bio sam sa Vukanovićem ispred gola Stojkovića. Izašao u drugom poluvremenu.

IZMENE:

Radulović, Gavrić, Jovičić i Tomane - apsolutno ništa nisu uradili vredno pomena, neki od njih čak loptu nisu pipnuli za vreme provedeno na terenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.