PARTIZAN JE U FINALU KUPA! ZVEZDA OPET PALA U DERBIJU U HUMSKOJ: Sadikova majstorija i Nathov gol za novu pobedu!
Večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije, Foto: Starsport©

1/2 finale kupa srbije

PARTIZAN JE U FINALU KUPA! ZVEZDA OPET PALA U DERBIJU U HUMSKOJ: Sadikova majstorija i Nathov gol za novu pobedu!

Sva dešavanja sa meča, ali i ona sa ulica pre samog početka, ste pratili uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 23:56h

Partizan će braniti trofej u Kupu Srbije i pokušaće da osvoji i peti uzastopni trofej u ovom takmičenju! U trećem Večitom derbiju ove sezone, ovog puta odigranom u polufinalu Kupa, crno-beli su na svom terenu bili bolji od Crvene zvezde 1:0.

Strelac pogotka bio je Birbas Natho u 58. minutu, ali epitet igrača utakmice ide Umaru Sadiku koji je definitivno bio najbolji pojedinac na utakmici u Humskoj.

Crno-beli će u finalu igrati protiv Vojvodine koja je u drugom polufinalu bila bolja od Čukaričkog.

Što se tiče Večitog derbija ono što se mora istaći i što sada već postaje simptomatično za Crvenu zvezdu jeste da je još jednom nadigrana u duelu sa najvećim rivalom što se ponavlja već nekoliko godina iako crveno-beli su tim koji osvaja titule u Srbiji.

I na ovom susretu, kao i na mnogim prethodnim, posebno od kada je šef stručnog štaba Partizana postao Savo Milošević, Partizan je bio bolji tim na terenu, igrao opasnije, agresivnije, stvorio više izglednih prilika i došao do novog trijumfa nad večitim rivalom.

Partizan je posle nekoliko uvodnih minuta preuzeo inicijativu i držao ju je maltene nešto više od pola sata meča, stvorivši nekoliko izglednih, ali ne idealnih šansi, dok je Sadik pretio Borjanu iz svake pozicije i situacije.

Zvezda se digla tek u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, a najbolju priliku je imao Ben koji je pogodio stativu iz slobodnog udarca da bi u nastavku te akcije Vukanović prosledio odbitak u mrežu, ali je bio u debelom ofsajdu i gol je poništen.

Bila je nakon toga šansa za Boaćija i to je bilo sve u prvih 45 minuta.

Početak druge polovine meča ponovo je obeležila bolja igra domaćina, koji se osvežio tokom 15-minutne pauze i zaigrao u višem ritmu, usledilo je nekoliko odličnih akcija pred golom Zvezde, nekoliko udaraca ka Borjanu, a kulminacija je usledila u 58. minutu kada je Sadik driblingom bacio Degeneka na travu i poslužio nesebično Natha, a Izraelac ne toliko jakim šutem matirao Borjana.

Ispostavilo se da je to bio i jedini gol na meču, ali Partizanu dovoljan za pobedu i prolaz u finale, jer Zvezda je samo u nekoliko narednih minuta posle primljenog gola bila opasna po Stojkovića, ali dekoncentracija i loše reakcije Boaćija, Milunovića i još nekih igrača su koštale crveno-bele izjednačenja.

Partizan je ubrzo povratio kontrolu igre, opet počeo da stvara šanse, Sadik je maltene radio šta je hteo sa odbranom Zvezde, a priključio mu se i uvek opasni Suma da bi kako je vreme odmicalo domaćin polako i "umrtvljavao igru".

Poslednjih desetak minuta meča koji je bio prilično produžen zbog mnogobrojnih prekida obeležila je dosta iseckana i isprekidana igra, bez šansi na obe strane, pa je sudija Novak Simović posle 9 minuta od isteka 90. označio kraj meča.

POLUFINALE KUPA SRBIJE PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0 (Natho 58)

Partizan: Stojković (od 78. N. Stevanović) – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – L. Marković (od 72. F. Stevanović), Natho (od 67. Suma), Asano – Sadik.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić (od 65. Gavrić), Petrović (od 83. Jovičić) - Ben, Ivanić (od 76. Radulović), Vukanović - Boaći (od 65. Tomane).

Sva dešavanja sa meča, ali i ona sa ulica pre samog početka, ste pratili uz naš lajv-blog...

99. minut - KRAJ UTAKMICE! Partizan je u finalu Kupa pobedom na Crvenom zvezdom 1:0.

90. minut - Sudija Simović je zbog mnogo prekida produžio meč za čak 9 minuta.

86. minut - Sada period iseckane igre, sa dosta prekida, što više odgovara Partizanu. Stanković je bacio sve svoje adute u vatru i nada se čudu u poslednjih desetak minuta.

78. minut - Veliki hendikep sada za Partizan! Savo Milošević mora da zameni Vladimira Stojkovića koji je doživeo povredu prilikom sudara sa Nemanjom Milunovićem. Umesto njega ulazi rezervni golman Nemanja Stevanović.

73. minut - Posle nekoliko napada Zvezde opet je bila opasnost pred Borjanovim golom. Kombinovali su Stevanović i Suma, a Gvinejac je na kraju loše šutirao iz dobre pozicije.

1 / 25 Foto: Starsport©

66. minut - Novi opasan udarac Sadika koji je očigledno veoma raspoložen za igru. Opet je tukao van šesnaesterca, a Borjan je uspeo da izbaci loptu preko gola.

61. minut - Kakva sada šansa za Zvezdu. Sjajna lopta za Boaćija iza leđa odbrane Partizana, nije bilo ofsajda. Imao je napadač vremena i da krene prema golu, ali on je rešio da iz prve ubaci u šesnaesterac ka Vukanoviću ispred koga je intervenisao Miletić.

58. minut - GOOOL! Partizan vodi 1:0, strelac je Natho. Sjajni potezi Sadika koji je varkom izbacio Degeneka i potom poslužio Izraelca kao na tacni, a ovaj uspeva nekako da pošalje loptu ispod Borjana i donese vođstvo crno-belima.

53. minut - Opasnost sada i pred golom Zvezde. Odbijena lopta u šesnaestercu je stigla do Sadika koji je tukao iz prve, ali je Borjan bio dobro postavljen i odbio loptu u korner.

48. minut - Dobra kontra Crvene zvezde koju je udarcem iskosa završio Ivanić, ali lopta prolazi pored gola Partizana.

20.50 - Kraj prvog poluvremena koje je bilo produženo za 5 minuta zbog one bakljade koja je prekinula utakmicu oko 30. minuta.

1 / 21 Foto: Starsport©

49. minut - Novi udarac ka golu Partizana, sjajno je šutirao Boaći sa distance, ali Stojković je fantastično odbranio.

46. minut - Poništen gol Crvene zvezde! Najbolja prilika za crveno-bele. Ben je iz slobodnog udarca pogodio stativu, lopta se odbila do Vukanovića koji ju je ubacio u gol, ali je bio u čistoj ofsajd poziciji, pa je pogodak opravdano poništen.

44. minut - I sada je Partizan imao sreće, pre svega Vladimir Stojković koji je izleteo sa na ivicu šesnaesterca i srušio Vukanovića koji je stigao do jedne lopte pre njega, ali je sudija pokazao samo žuti karton golmanu Partizana.

37. minut - Gužva na terenu i koškanje igrača dva tima. U klinču su se prvo našli Zdjelar i Gobeljić nakon što je igrač Zvezde odgurnuo vezistu Partizana prilikom izvođenja auta. Njih dvojica su se ščepali za vrat, a odmah su se umešali i ostali igrači. Ipak, nekako je uspela situacija da se smiri.

32. minut - Sada je arbitar Novak Simović odlučio da prekine utakmicu dok se ne raščisti dim sa terena od baklji koje su popaljene.

19. minut - Odmah dobra prilika na drugoj strani. Sadik je promešao igrače Zvezde na petercu, ali je bio suviše iskosa pa je Borjan uspeo da ukroti njegov udarac koji je išao u bliži ugao.

18. minut - Ružna scena jer je Ivanić pogođen nekim predmetom dok se spremao da izvede korner, pa je usledio kraći prekid.

1 / 24 Foto: Starsport©

18. minut - Prva nešto opasnija akcija pred golom Partizana, ali Ben nije uspeo da zahvati loptu, pa ju je Pavlović izbacio u korner.

6. minut - Prvi šut ka golu Crvene zvezde. Pokušao je Sadik nakon što mu je Asano spustio loptu na nekih 20 i nešto metara, ali je pokušaj Kamerunca završio daleko iznad okvira gola.

20.00 - Počela je utakmica u Humskoj!

19.55 - Navijači Partizana su prozvali Delije transparentom na južnoj tribini pre početka utakmice.

1 / 5 Foto: Espreso

19.47 - Stigli su i košarkaši Partizana da pruže podršku kolegama fudbalerima u najvažnijem meču ovog proleća.

19.35 - Pogledajte fotografije sa stadiona Partizana nešto manje od pola sata pre početka utakmice.

1 / 14 Foto: Starsport©

19.28 - Golmani dva kluba su na meti navijača. Delije su gađale bakljom Stojkovića.

19.00 - Prošao je i korteo navijača Zvezde koji su stigli ispred severne tribine stadiona Partizana bez ikakvih incidenata.

1 / 2 Foto: Espreso

18.50 - Delije su imale specijalnu prozivku sa svog tenka na Marakani upućenu Grobarima i Partizanu.

Cev tenka ispred Marakane je uperena ka Humskoj
Cev tenka ispred Marakane je uperena ka Humskojfoto: FK Crvena zvezda

18.47 - Novak Đoković i ostali srpski teniseri ipak neće biti na stadionu i uživo posmatrati Večiti derbi.

18.37 - POZNATI SU SASTAVI ZA KOJE SU SE OPREDILI DVOJICA TRENERA.

FK PARTIZAN: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Asano, Marković, Sadik.

FK CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Jovančić, Ivanić, Ben, Vukanović, Boaći.

Startne postave za Večiti derbi u polufinalu Kupa
Startne postave za Večiti derbi u polufinalu Kupafoto: Espreso

18.30 - Dolazak igrača Partizana na stadion.

18.27 - Grobari su se okupili ispred stadiona i pevaju navijačke pesme u kojima se vređa Crvena zvezda.

17.55 - Prvi incidenti nekih dva i po sata pre utakmice. Žandarmerija je privela nekoliko navijača Partizana koji su pokušali da izazovu nerede kod severne tribine.

17.13 - NEOČEKIVANI PROBLEM ZA ZVEZDU: Dvojica igrača pod znakom pitanja za Večiti derbi!

16.47 - ĐOKOVIĆ DOLAZI U HUMSKU NA DERBI: Pogledajte samo ko još stiže sa njim na meč Partizana i Zvezde!

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

16.38 - Danas se igra DERBI, a to je i prilika da odlično zaradite

16.21 - STADION PARTIZANA NEĆE BITI ISPUNJEN: Espreso saznaje koliko je karata prodato za Večiti derbi!

16.00 - RASTAO SAM SA ŽELJOM DA ODLUČIM DERBI: 13 godina nismo osvojili duplu krunu - došlo je pravo vreme za to!

foto: Starsport

15.38 - ZDJELAR ZA ESPRESO PRED DERBI U KUPU: Nekima se desi da i ne spavaju!

foto: Starsport©

15.24 - DISKRETNI HEROJ POBEDE U DERBIJU: Ne moram nikad da dam gol Partizanu, već samo da još jednom obučem Zvezdin dres!

Luka Milunović
Luka Milunović foto: Starsport©

...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.