SRPKINJA KOJU NAJVEĆI VOZAČI FORMULE 1 MORAJU DA SLUŠAJU: Fernando Alonso i ja sarađujemo fantastično!
Foto: Youtube / Printscreen

zanimljiva priča

SRPKINJA KOJU NAJVEĆI VOZAČI FORMULE 1 MORAJU DA SLUŠAJU: Fernando Alonso i ja sarađujemo fantastično!

Poslušajte i pogledajte kako se snalazi Srpkinja u najluđem karavnu na svetu i kakva iskustva ima u tome, a posebno kako je to kada najveći svetski vozači slušaju tvoje mišljenje i predloge...

Objavljeno:

U najnovijem LAP76 podkastu voditelji sa Sportkluba Srđan Erceg i Pavle Živković su ugostili Draganu Petković, devojku koja je spoljni saradnik Meklarena za strategiju trka. Između ostalog, ona je otkrila kako je to sarađivati sa šampionima kakvi su Alen Prost, Fernando Alonso i Dženson Baton.

Poslušajte i pogledajte kako se snalazi Srpkinja u najluđem karavnu na svetu i kakva iskustva ima u tome, a posebno kako je to kada najveći svetski vozači slušaju tvoje mišljenje i predloge...

- Formula 1 je otvorila konkurs za takmičenje, mnogo nas se prijavilo, ne znamo šta je nagrada, ne znamo ništa. Takmičenje je bilo u četiri etape, prva je bila o istoriji F1, a poenta je bila da pogađamo i odgovaramo što brže možemo. Što brže pošaljete mejl, to ste u igri da prođete dalje. Noćima nisam spavala, a srednju školu ne znam kako sam završila, to je bilo u mom 4. razredu srednje škole. To je prvo bilo zezanje... Poslednja etapa je bila da mi našom kreacijom trka trebala da se izveze. Biramo trku, šampionat, vozača i kako bi to trebalo da izgleda. Ja sam izabrala Batona, odradila moju omiljenu stazu, igrom slučaja sela i sa drugarom koji mi je pomogao. Poslala sam i bila u fazonu, kako prođe, prođe. Sledeće što je stiglo, je da sam primljena u 15 najboljih, jedina žena i jedina žena iz Srbije. To je bilo 2012. godine.

Zatim je postalo ozbiljnije...

- Onda smo dobili mejlove da istražujemo, gde nam je zadatak bio da izučavamo to na dubljem nivou, to je za mene bilo ostvarenje sna. Jao, pa ja ću sa 18 godina raditi nešto što mi je želja celog života. Prihvatila sam to opet kao kroz zezanje, onda su nam dali skripte, knjige, test trka i ušli smo nas 15 u takmičenje gde svake nedelje pišemo trke za određene staze.

Onda je sve počelo da izgleda kao san.

- Počela sam svoju karijeru, imam zaduženja za svaku trku koja predstoji, nekada nam kažu da napravimo celu strategiju za svaki krug koji će vozač da vozi. Ima delova kada su koristili sve moje strategije i to je najlepši deo. Kompletna strategija je pre 2 godine u Mađarskoj kada je Alonso vozio po mojim "naređenjima". Izabrala sam da radim sa njim. Za saradnju je stvarno top. Mislila sam da je arogantan, nesaradljiv. Onog trenutka kada je pristao da radi sa nekim ko je učen inžinjer, rekla sam sebi da to i nije tako loše. Ispostavilo se da jako lepo funkcioniše, pričamo na španskom i to je super.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.