RASTAO SAM SA ŽELJOM DA ODLUČIM DERBI: 13 godina nismo osvojili duplu krunu - došlo je pravo vreme za to!
Foto: Starsport©

espreso specijal

RASTAO SAM SA ŽELJOM DA ODLUČIM DERBI: 13 godina nismo osvojili duplu krunu - došlo je pravo vreme za to!

Željko Gavrić jedan od najtalentovanijih fudbalera Srbije u ovom trenutku, dao je izjavu za Espreso pred spektakl u Humskoj

Objavljeno: 10:17h
Nikola Husein

Pred nama je još jedan Večiti derbi, a ovoga puta je ulog nešto drugačiji...

U sredu od 20 časova fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraju meč u polufinalu Kupa. Crveno-beli čekaju na trofej čak osam godina, dok crno-beli imaju četiri uzastopna pehara.

Željko Gavrić jedan od najtalentovanijih fudbalera Srbije u ovom trenutku, dao je izjavu za Espreso pred spektakl u Humskoj.

Kako se motivišeš pred derbi?

- Volim da pogledam snimke ranijiih derbija kada smo trijumfovali, naročito one na Marakani. Nije mi potrebna motivacija pred derbi, jer je to najveći fudbalski događaj u Srbiji. Odrastao sam sa željom da postignem pogodak na derbiju i budem junak kao mnogi drugi.

Šta će biti presudno u tih 90 minuta fudbala na stadionu Partizana?

- Mnogo vremena nismo osvojili duplu krunu i sada je pravo vreme za to. Potrebno je da budemo onakvi kakvi jesmo – maksimalno koncentrisani. Samo tako možemo mnogo, što smo i pokazali u proteklom period. Pomoći će nam i navijači, verujem da će sever biti pun što će nam dati dodatnu snagu.

foto: Starsport©

Dejan Stanković je osvojio mnogo trofeja kao igrač, koliko znači to što imate njega kraj sebe i da li je to dodatni stimulans za vas?

- Deki želi da nam pomogne da skinemo teret sa leđa. Svesni smo da nismo pobedili ove sezone i učinićemo sve da dođemo do trijumfa i prolaza u finale. Stanković je doneo sjajnu energiju u ekipu, željan je pobeda i verujem da ćemo sa s njim stići do našeg cilja – duple krune.

Ima li sna pred ovakve mečeve ili se misli samo o terenu?

- Naravno da su misli na utakmici sa Partizanom. Želimo pobedu i prolaz u finale. Moći ću da spavam jer nam je san najbolji odmor pred meč.

Gol u derbiju ili gol u Ligi šampiona?

- Bilo koji gol u dresu Crvene zvezde. Svaki gol je za mene važan i ne delim ih, ali bih svakako voleo da moj gol odluči derbi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.