DISKRETNI HEROJ POBEDE U DERBIJU: Ne moram nikad da dam gol Partizanu, već samo da još jednom obučem Zvezdin dres!
Luka Milunović, Foto: Starsport©

espreso specijal

DISKRETNI HEROJ POBEDE U DERBIJU: Ne moram nikad da dam gol Partizanu, već samo da još jednom obučem Zvezdin dres!

Robert Prosinečki je sjajno vodio tu generaciju, vratio je publiku na stadione i čini se da je samo titula nedostajala u njegovom mandatu

Objavljeno:
Nikola Husein

Večiti derbi se polako bliži, meč gde će Srbija dobiti finalistu Kupa, a u Humskoj će snage odmeriti najljući rivali.

Meč je zakazan za 20 časova, pa smo tim povodom kontaktirali Luku Milunovića, čoveka koji je bio jedan od junaka prethodne pobede u polufinalu protiv Partizana, sada već pomalo davne 2012. godine.

Šta pomisliš kada se setiš tih mečeva?

- Uh, lepe emocije me vežu za taj duel. Jeste, dao sam gol za 1:0 na Marakani, kasnije je Kasalica postavio konačan rezultat. To je sigurno gol i utakmica koju ću pamtiti do kraja života. baš iz razloga sto smo i u revansu nastavili tamo gde smo stali, dobili smo 0:2 i tako obezbedili finale Kupa koje smo kasnije i osvojili u Kruševcu. To je bio moj prvi trofej sa Zvezdom posle samo par meseci od kako sam stigao u klub. Takođe, tada osvojiti kup je bilo da kažem "moranje", znajući da je Partizan odmakao sa bodovima u prvenstvu i dali smo sve od sebe da im ne prepustimo tu duplu krunu, sto smo i učinili.

Tri derbija u roku od mesec i nešto dana i ukupni rezultat od čak 5:0, nije mala stvar.

- Jeste, dobili smo i taj derbi u prvenstvu, ispostavice se tri pobede u manje od mesec dana protiv Partizana. Kad se derbi dobije naravno da uz to ide i slavlje, kreće na terenu, pa na Severu, do svlacionice, u autobusu... pa sve kako to dalje ide. Derbi je najveći sportski događaj u Srbiji i kada izađete kao pobednik normalno je to i proslaviti.

Robert Prosinečki je sjajno vodio tu generaciju, vratio je publiku na stadione i čini se da je samo titula nedostajala u njegovom mandatu.

- Što se Robija tiče.. to je veliko iskustvo za mene, a verujem i za celu ekipu tada, jer uglavnom su tu bili mladi igrači, dosta nas ispod 20 godina. Svesni smo bili kakav je igrač bio i sta je sve učinio za Zvezdu kao klub, pa gde je sve nakon toga igrao. Dovoljan je motiv bio svima nama da slušamo i radimo sta nam se kaže i prihvatamo svaki savet koji uputi. Rado se setim tog perioda i vrlo često jer eto, pored saradnje sa Robijem, pogodak na derbiju, osvojen kup, dve godine kasnije i titula. Bilo je prelepo sve to doživeti u klubu za koji navijate, koji volite, u tada teškoj situaciji u kojoj se Crvena Zvezda nalazila. Bila je čast i privilegija igrati u to vreme.

foto: Starsport©

I za kraj Milunović je izrazio svoje emocije na način kako samo jedan Zvezdaš može da ih iskaže:

- Ne moram da dam gol u derbiju, već samo da odigram još barem 90 minuta u Zvezdi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.