KOSANOVIĆ ISPROZIVAO NAPADAČE ZVEZDE: Pavkov i Boaći ne umeju sa loptom! Sadik je skalamerija od 2 metra!
Foto: Starsport©

NAJAVA DERBIJA

KOSANOVIĆ ISPROZIVAO NAPADAČE ZVEZDE: Pavkov i Boaći ne umeju sa loptom! Sadik je skalamerija od 2 metra!

Kada je reč o Partizanu, Kosanović se susreo sa dilemom Filip Stevanović ili Lazar Marković

Objavljeno:

Trener fudbalera kruševačkog Napretka Milorad Kosanović, analizirao je za ,,Žurnal“ timove Crvene zvezde i Partizana pred sutrašnji derbi.

Iskusni stručnjak, koji je uvek bez dlake na jeziku, imao je šta da kaže o sastavima dveju ekipa, da ih iskritikuje i pohvali, a opet privuče pažnju sa onim što je analizirao. Mi vam prenosimo samo delić intervjua sa Kosanovićem.

On se dotakao teme napadača Crvene zvezde, te je istakao da ih ovaj klub ne poseduje.

– Da se razumemo – Zvezda nema istinskog napadača. Boaći i Pavkov ne umeju sa loptom, kad je dobiju u noge, nemaju ni sprint u prostor. Mogu da uđu u šesnaesterac, čekaju centaršut i skoče. S njima, otud, nema igre. Tomane je malo drugačiji, ali tanak kvalitet – kazao je u opširnom intervjuu Kosanović.

foto: Starsport©

Potom je nastavio o Aleksi Vukanoviću, koji bi mogao da dobije šansu od starta susreta. Upravo sa njim je i sarađivao u Napretku.

– Zvezda, očigledno, ne ume da koristi Vukanovića. Aleksa kad stane polulevo i počne da ponavlja sprinteve u dubinu, razbiće svaku odbranu. ,,Pokidaće“ svakog beka i centarhalfa, zato njemu ne bi trebalo slati loptu u noge. Besmislica je da igra leđima okrenut golu. Šteta za njega, šteta za Zvezdu. Mada, pretpostavljam, mogli bi da započnu utakmicu Vukanović i Ben. Obojicu možete da stavite gde vam je volja, s tim što Ben mnogo toga dobrog može da uradi između linija i iza najisturenijeg napadača. U špicu – ništa.

foto: Starsport©

Kada je reč o Partizanu, Kosanović se susreo sa dilemom Filip Stevanović ili Lazar Marković?

– Malom bih dao prednost, što ne znači da sam u pravu. Nezgodan je vrlo, ima dobre obe noge i izvanredan ulazak u završnicu s boka. Što ne bi bilo bez značaja u utakmici sa Zvezdom. A, Laki, igra sve bolje nakon duge pauze i momka bi trebalo istpreti – kazao je Kosanović.

foto: Starsport©

Potom je dao svoj sud o samom napadu crno-belih, gde je Umara Sadika nazvao ,,skalamerijom“.

– Partizan ima malih problema sa organizacijom napada na svojoj polovini, dvadesetak metara od gola. Teško i probija, ako nema poveći prostor na protivničkom delu terena. Može centaršutom, ali to nije smisleni proboj već ubačena lopta. Nezgoda Zvezdina bi mogli da budu dobri bočni igrači, plus Suma i Natho, kao i tehnički potpuno neobučeni Sadik, ali snažna ,,skalamerija“ od dva metra dugog koraka, otud je veoma nezgodan u situacijama ,,jedan na jedan“ – rekao je Kosanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.