MBAPE REAGOVAO ZBOG PREBIJANJA SRPSKOG DEČAKA: Cela Francuska je na nogama!
Kilijan Mbape, Foto: AP

pravda za gabrijela!

MBAPE REAGOVAO ZBOG PREBIJANJA SRPSKOG DEČAKA: Cela Francuska je na nogama!

- Bradati, prilično debeo policajac, šutirao me je čizmama u glavu

Objavljeno:

Poznati fudbaler Kilijan Mbape pružio je podršku srpskom dečaku Gabrijelu Đorđeviću (14) koji je nedavno brutalno pretučen u akciji francuske policije prilikom privođenja.

- Pravda za Gabrijela! - napisao je, uz tri srca, Mbape za dečaka iz gradića Bondija na severozapadnom obodu Pariza, gde je i sam proveo detinjstvo, i istovremeno se pobunio protiv policijskog nasilja.

Gabrijel Đorđević je uhapšen u noći između 25. i 26. maja. Ovdašnji mediji prenose da je priveden oko 3 sata posle pokušaja krađe mopeda, sa još jednim saučesnikom. Zadobio je povrede glave, polomljena mu je kost ispod levog oka, slomljena su mu tri zuba.

Tokom noći, iz policijske stanice su pozvali porodicu da im saopšte da se nalazi u pritvoru, a zatim je sutradan ujutro stigao poziv iz bolnice, preneo je i sajt "Svi Srbi u Parizu". Ovaj sajt prenosi i Gabrijelovo svedočenje iz bolnice da su ga policajci prilikom hapšenja nekoliko puta udarili u lice. Istakao je da su među policajcima bila tri muškarca i žena. Jedno koleno su mu stavili na glavu, drugo na ramena, dok mu je žena, s plavom kosom, držala zglobove.

- Bradati, prilično debeo policajac, šutirao me je čizmama u glavu - prenosi sajt Gabrijelovo svedočenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.