MOMAK IZ ĐAKOVICE PREMLATIO HRVATA PESNICOM U GLAVU: Celu utakmicu vređao ga je na nacionalnoj osnovi!
Utakmica Rijeka - Osijek, Foto: Printscreen/Youtube

STRAŠNO

MOMAK IZ ĐAKOVICE PREMLATIO HRVATA PESNICOM U GLAVU: Celu utakmicu vređao ga je na nacionalnoj osnovi!

Odmah je intervenisala i policija koja je razdvojila ratoborni dvojac i napisala izveštaj

Objavljeno: 15:08h

Kako opisati utakmicu na koju je hrvatski fudbal čekao skoro tri meseca?

Riječani su ponosni na svoj preokret i pobedu od 3:2 protiv Osijeka i prolazak u finale Kupa, a Osiječani su jedva pustili suca Igora Pajača da ode u svlačionicu. Trener Ivica Kulešević sve je uporedio sa Jugoslavijom, a sportski direktor Alen Petrović utvrdio je da ovo nisu čista posla.

No prava drama je nastupila tek nakon utakmice. Napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak išao je prema parkingu, a onda se u jednom trenutku poput Hulka ukazao igrač Osijeka Albanac rođen u Đakovici (Kosovo i Metohija) Eros Grezda (25) i udario ga šakom.

Odmah je intervenisala i policija koja je razdvojila ratoborni dvojac i napisala izveštaj.

Noć nakon dramatičnog ispadanja iz Kupa, oglasio se Grezda i progovorio zbog čega je napao Čolaka. Pretpostavlja se da će protiv njega biti podnesena prekršajna prijava, a isto preti i Čolaku.

Glavni razlog zašto je Grezda napao Čolaka je vređanje na ličnoj i nacionalnoj osnovi, a svemu je doprinela i sudijska nepravda te poraz od 3:2, tvrdi Albanac.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na terenu da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada te uz sve to neko vređa i omalovažava. Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv. Toga je bilo još tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po njenom završetku, dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kog je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, sve vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obaveze i poreze plaćam ovde te je poslednje što zaslužujem da me neko omalovažava i vređa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim preduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.