CRVENA ZVEZDA ŠAMPION 31. PUT U ISTORIJI: Petarda na Banjici, Ivanić je Dekijev štih za Evropu!
Foto: Starsport©

27. KOLO SUPERLIGE

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION 31. PUT U ISTORIJI: Petarda na Banjici, Ivanić je Dekijev štih za Evropu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz Espreso "lajv-blog"

Objavljeno: 14:52h

Na današnji dan Crvena zvezda se popela na krov Evrope i ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, a 29. godina kasnije, na Banjici, overila je 31. šampionsku titulu, tako što je nadigrala rad u 27. kolu Superlgie Srbije, rezultatom 5:0 (3:0).

Ovo je treći put da klub sa Marakane vezuje tri uzasopne titule, a prva za Dejana Stankovića na klupi crveno-belih.

Prošlo je više od dva meseca od prethodnog kola domaćeg prvenstva zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom, međutim, ništa se nije promenio u srpskom fudbalu. Zvezda je lagano stigla do pobede, Rad nije pružio veliki otpor, a partizanovci će opet pričati o penalu kojim su crveno-beli stigli do prednosti na stadionu "Kralj Peter Prvi".

Izabranici Dejana Stankovića su od samog početka nametnuli asgresivan pristup na zadnju liniju Građevinara i pretili golu Markovića. Rad je bio konkurentan do 23. minuta, kada je Danilo Grujić pokazao na belu tačku, posle duela Vukanovića i Perendije. Pričaće se o ovom detalju u to nema sumnje, pošto je krilni igrač Zvezde oboren na samoj ivici kaznenog prostora.

Na veliko iznenađnje penal je izveo Mirko Ivanić, koji je postigao i poslednji gol za crveno-bele pre prekida prvenstva. Deluje da je vezista plemenitog kova konačno namestio glavu, tako da može da predstavlja najveće pojačanje Zvezde sledeće sezone.

Nije dugo trebalo srpskom šampionu da duplira prenost, samo šest minuta kasnije Zvezda je odigrala najbolju akciju na meču. Ben je kratko dodao do Ivanića, koji je fenomenalno našao Babića na petercu, a štoper se snašao poput napadača i pogodio rutinski za 2:0.

Devet minuta od prvog kola i Zvezda je vodila sa 3:0, ovoga puta sjajna akcija Vukanovića i Bena, koju je materijalizovao srpski fudbaler. Bilo je baš lepo gledati crveno-bele u tim momentima.

Svima je bilo jasno da više nema dielme ko će odneti pobedu na ovom meču, a Degenek je svojim drugim golom u sezoni, posle kornera Bena, matirao nemoćnog Markovića.

Krunu na pobedu i 31. šampionsku titulu stavio je Vukanović, koji je iskirostio dodavanje Ivanića. Vezista Zvezde je maestralno prošao po desnoj strani i na tacni poslužio Vukanovića za njegov drugi gol na meču.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz Espreso "lajv-blog"..

82. minut - GOOOL: Nova asistencija Mirka Ivanića i novi gol Vukanovića. Odlično je prošao vezista Zvezde, a Vukanoviću nije bilo teško da pogodio 5:0.

80. minut - Pokušao je Milan Pavkov sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Traže crveno-beli novi gol, iako vode sa 4:0.

68. minut - Odličan udarac Gavrića je završio tik pored desne stative.

63. minut - Pavkov samo što je ušao u igru dobio je žuti karton.

57. minut - GOOOL: Miloš Degenek je sjajno skočio posle korera koji je izveo Ben i poviso je na 4:0. Ovde je sve rešeno.

53. minut - Zogović napušta igru, a umesto njega je na terneu iskusni Kasalica.

46. minut - Gavrić je ušao umesto Nikolića.

POLUVREME: Rad - Zvezda 0:3

40. minut - Fantastična intervencija golmana Rada, koji je uspeo da odbrani stopstotnu šansu Vukanovića. Baš lepo kombinuju crveno-beli na dananjem meču.

33. minut - GOOOOL: Potop Rada i rapsodija Zvezde! Sjajna akcija Vukanovića i Bena, koju materijalizuje srpski igrač za 3:0! Kako je ovo lako delovalo. Crveno-beli sa svega devet minuta završavaju posao na ovaj utakmici i sada se nalaze na korak od 31. titule šampiona Srbije.

30. minut - GOOOOL: Fenomenalna akcija Zvezde nakon prekida, Ivanić je maestralno dodao do Babića, koji se snašao u maniru rasnih napadača.

24. minut - GOOOL: Mirko Ivanić je siguran sa bele tačke. Vodi Crvena zvezda 1:0.

23. minut - PENAL! Perendija ruši Vukanovića na ivici kaznenog prostora, a Grujić pokazuje na belu tačku.

20. minut - Odličan prodor Živkovića, koji je sjajno prošao po levoj strani, međutim, Degenek je zaustavio igrača Rada.

16. minut - Prvi udarac u okvir gola, pokušao je Tomane, koji je naleteo na loptu. Ipak, ovo je bio lak posao za Markovića.

11. minut - Uspeo je Rad da zapreti crveno-belima, bilo je opasno isped gola Borjana, dobro se ubacio Zogović, ali nikoga nije bilo u petercu od igrača Građevinara.

4. minut - Crveno-beli su od početka nametnuli inicijativu, veoma agresivan pristup izabranika Dejana Stankovića. Ben se našao u šansi, ali je Marković dobro reagovao.

19:30 - Utakmica je počela sa minutom ćutanja svim žrtvama koronavirusa. Glavni sudija meča će biti Danilo Grujić, dok će pomćnici biti Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

19:11 - Sastavi za današnji meč:

Rad: Marković, Dobrijević, Milošević, Tanasijević, Busnić, Perendija, Milošević, Zogović, Lazarević, Živković, Trifunović, Kaluđerović.

Crvena zvezda: Borajn,Gobeljić, Babić, Rodić, Degenek - Petrović, Nikolić, Ivanić, Vukkanović, Ben - Tomane.

18:55 - Igrači Zvezde su izašli na zagrevanje, a naš reporter je na licu mesta.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

18:50 - Pogledajte kako izleda tabela Superlige Srbije četiri kola pre kraja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

18:45 - Prvi meč dana je pripao Spartaku koji je bio bolji od Inđije rezultatom 2:1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.