BAJKO SE OTVORIO O BOEMSKOM ŽIVOTU U ZVEZDI: Voleo sam rakiju i pivo, pola života sam ostavio u kafani!
Foto: Starsport©

iskreno

BAJKO SE OTVORIO O BOEMSKOM ŽIVOTU U ZVEZDI: Voleo sam rakiju i pivo, pola života sam ostavio u kafani!

- Je...ga, mladost-ludost, kako kažu - reči su legende Severa

Objavljeno:

Na pomen imena Bobana Bajkovića svakom zvezdašu bude toplo oko srca, jer legendarni golman crveno-belih je ostavio velikog traga na Marakani, ali bilo je momenata u karijeri kada nije mislio na fudbal, već je svoje vreme provodio u kafani.

Za razliku od mnogih popularni Bajko nema problem da priča o tom periodu života.

- Je...ga, mladost-ludost, kako kažu. To je ta kafana u Jajincima, nisam ovde dolazio nikada sam, išli smo svi. Bilo je izvan grada. Jesam ostavio pola mladosti tu i veliki deo karijere, ali makar nisam to radio sam. Tako to biva, većina mladih sportista koji dođu u Beograd postupe kao što sam i ja. Bilo nas je i biće ih još. Ali to je život, i sportisti idu u kafane, provode se i druže se, a ovde sam da svojim primerom pokažem da to ne treba da rade - rekao je za Noizz Boban Bajković.

Robert Prosinečki je čovek koji mu je promenio karijeru
Robert Prosinečki je čovek koji mu je promenio karijeru foto: Starsport©

Kada je bio u mlađim kategorijama Zvezde imao je više novca od svojih vršnjaka, ali i pored toga što je mogao da posećuje "fensi" mesta u Beogradu, Bajko je više voleo pravu kafanu.

- Tada sam mogao da priuštim više od mojih vršnjaka, ali nisam voleo to da pokazujem. Nikada. Nisam ni išao u ta moderna mesta, gde idu svi, već sam birao sasvim obične kafane. Razmišljao sam tako, da mi je ovaj mozak tada, radio bih drugačije. Moja karijera je sačinjena od uspona i padova, ali ništa ne bih menjao. Tako je moralo da bude i neka ga. Da li sam pogrešio? Jesam, sigurno. Da li bih napravio više u karijeri? Napravio bih. Ali, šta ću, to sam ja i nema menjanja - rekao je Bajković i dodao:

foto: Starsport©

- Bilo je svakakvih situacija u tim bančenjima, mnoge nisu za javnost, bitno je da smo živi i zdravi svi kada se sve sabere i oduzme. Takav život je uticao na karijeru, bio sam već dugo u Zvezdi, nisam branio i razmišljao sam da napustim fudbal - iako sam bio mlad. Išao sam po raznoraznim pozajmicama i puno puta mislio da prekinem da se bavim fudbalom. A onda se probudim ujutru i shvatim da je to moje mesto, da je gol moj život. Na gol crti sam proveo mladost, od pete, šeste godine kada me je brat povukao. Ostala je ljubav za ceo život i danas sam još uvek na golu, mada sam se povukao.

Pesama je bilo mnogo, a nije mnogo bio izbirljiv kada je alkohol u pitanju.

Uf, bilo je mnogo pesama... Baš mnogo. Najčešće sam pio domaću rakiju ili pivo. Nisam voleo taj viski, vino nekad, rakiju sam najviše voleo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.