OTKUD TI OVDE? PA TI NE IDEŠ NA SKOK! Ostojić ispričao šta se desilo pre i posle gola kojim je doneo Kup Partizanu!
Bojan Ostojić postiže gol u finalu Kupa, Foto: Starsport©

neobična priča

OTKUD TI OVDE? PA TI NE IDEŠ NA SKOK! Ostojić ispričao šta se desilo pre i posle gola kojim je doneo Kup Partizanu!

Iskusni defanzivac se prisetio svog najsrećnijeg dana u karijeri

Objavljeno: 12:08h

Pre tačno godinu dana Partizan je osvojio Kup Srbije pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu odigranom na Marakani 1:0.

Gol vredan trofeja postigao je Bojan Ostojić, za koga je to bila posebna utakmica, jer su i on, ali i celokupna javnost i navijači, mislili da mu je to poslednji meč u crno-belom dresu.

Taj meč na Marakani se pamti kao poslednja utakmica kapitena dva tima Nenada Milijaša i Saše Ilića, a verovalo se i da je Ostojiću poslednja pošto mu je isticao ugovor.

Bojan Ostojić sa medaljom
Bojan Ostojić sa medaljomfoto: Starsport©

Sećanje na taj meč i osvrt na njega posle godinu dana ispričao je za "B92".

- Kao što znate, meni je tada isticao ugovor i nije bilo naznaka šta će biti. Sale Ilić i Nenad Milijaš su se opraštali od fudbala, a meni je to bila 99. utakmica u dresu Partizana, pa sam zato dobio priznanje pre meča. Spremali smo se. Baš smo se spremali za njih. A mnogi su mislili smo bez šansi u tom meču. Samo tri dana pre toga smo igrali protiv Proletera, kada je padala ona velika kiša na Saletovom ispraćaju. Shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i znali koliko i nama i klubu može pobeda da donese. Jednostavno, nismo želeli da Crvena zvezda osvoji 'duplu krunu' - rekao je Ostojić.

Ipak, sudbina je htela da baš on bude taj koji je u 14. minutu postigao jedini gol na meču, a kako kaže sve je ispalo slučajno.

- Ja nisam ni trebao da idem na taj skok. Trebalo je da ide Slobodan Urošević, a ja da ostanem kao 'obezbeđenje'. Plan nam je da Urošević ide dva puta na prekid, pa dva puta ja. I kao da sam osetio, rekao sam Čakiju pred taj slobodan udarac da on ostane, a da ja idem na taj skok. Sećam se da je Žule Stojković (desni bek Crvene zvezde, prim. aut.) stajao pored mene i pitao me: 'Otkud ti ovde, mi znamo da ti ne ideš na skok?'. I eto, Dača Pantić je odlično izveo prekid, ja sam se našao tu gde jesam i na našu sreću lopta je ušla - opisao je Ostojić.

Usledilo je veliko slavlje, a on sam je bio u tolikoj euforiji da je ostao sa navijačima, iako se utakmica nastavila.

- Razgovarao sam posle sa sudijom, on nije ni primetio da nisam ušao u igru. Kaže mi on: 'Čoveče, pa gde si ti?'. Ja mu odgovaram: 'Ma, pusti me bre!'. 'Pa, mogu da ti dam karton?'. 'Daj mi deset ako treba, sad je gotovo, može kako hoćeš! - smejao se Ostojić dok nam je pričao svoje utiske.

- Jednostavno, nisam ni znao da su počeli sa igrom. Ćelavi (Nemanja Miletić, prim. aut.) mi je u jednom trenutku rekao: ’Alo, bre, gde si ti? Utakmica je nastavljena!’. Bio sam skroz van sebe, ali kada sam video tvoj snimak i meni je posle bila neverovatna ta situacija. Ali mi je i drago što je sve ostalo tako. Imamo o čemu da pričamo - rekao je Ostojić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.