MAKSIMIR JE OPASAN PO ŽIVOT: Stadion Dinama u fazi raspadanja, ima li mu spasa?
Stadion Maksimir, ilustracija, Foto: AP

u lošem stanju

MAKSIMIR JE OPASAN PO ŽIVOT: Stadion Dinama u fazi raspadanja, ima li mu spasa?

"Imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih vlasti da u idućim danima sledi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija"

Objavljeno: 19:10h

Stadion Fudbalskog kluba Dinamo Zagreb nalazi se u veoma lošem stanju, pogotovo posle snažnog zemljotresa koji je pogodio prestonicu Hrvatske.

"Maksimir" je označen kao "privremeno neupotrebljiv" stadion i iz Dinama čekaju da nadležne službe da obave detaljan pregled građevine.

Stadion se nalazi u vlasništvu Grada Zagreba, a prema pisanju "Index.hr" više od milijardu kuna, što je negde oko 15 milijardi dinara, odnosno 130 miliona evra, je "ulupano u betonsko ruglo na kojem se organizuju elitne utakmice iako na njemu nema najosnovnijih uslova".

Jedan od najvećih problema jeste istočna strana kojoj preti urušavanje, a UEFA je Dinamu već zabranila korišćenje gornjeg dela zapadne tribine.

Dinamo je priznao da stadion opasan po život, ali je i pored toga dobio licencu UEFA.

"Imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih vlasti da u idućim danima sledi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija. FK Dinamo insistira na stručnom elaboratu iz kojeg ćemo videti što je upotrebljivo na stadionu Maksimir. Tribina istok svakako je najurgentnija i tek posle takvog dokumenta možemo doneti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korišćenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti. Nije iznenađenje da je istočna tribina problematična, ni ranije nismo dobivali dobre ocene po tom pitanju", rekao je član Uprave Dinama Krešimir Antolić.

Sada je pitanje gde će Dinamo igrati, a prema pisanju "Indexa" to bi mogli da budu Rijeka, Osijek, pa čak i Maribor ili Budimpešta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.