ESPRESO SAZNAJE: Đokaj ostaje u Radu!
Ardijan Đokaj, Foto: Starsport©

DEMANTI

ESPRESO SAZNAJE: Đokaj ostaje u Radu!

Posle vesti koja je iznenadila srpsku sportsku javnost, kontaktirali smo bivšeg fudbalera Crvene zvezde, OFK Beograda, Majorke...

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Tokom prepodneva se pojavila vest da je Ardijan Đokaj napustio fudbalski klub Rad i stupio sa mesta sportskog direktora.

S obzirom na to da smo se sa Đokajem čuli pre nekoliko dana kako bismo izanalizirali proširenje Superlige na 20 klubova, gde smo se neformalno dotakli i njegove budućnosti u Radu, poprilično neverovatno je zvučala činjenica da je samo par dana kasnije tako naprasno odlučio da ode.

I upravo tako, čim smo ga kontaktirali, imao je samo kratko i jasno da poruči:

- Ništa od toga, gluposti - demantovao je Đokaj za Espreso.rs vest o svom odlasku sa Banjice.

Kada se prisetimo onoga što je nedavno pričao u velikom intervjuu za naš portal, potpuno je jasno da je njegov cilj da napravi dugoročni projekat od Građevinara.

- Da budemo potpuno iskreni... Rad je u tranziciji, želimo da napravimo zajedno ono što se planiralo dugi niz godina. FK Rad je već postavio ciljeve, formira se jedan novi klub. Ja tamo želim da korigujem neke stvari. Neverovatno su dobar kolektiv. Šetaš ulicom, pa čuješ ovo, čuješ ono, to su takve budalaštine da to nije normalno. Igrao sam u mnogo klubova, ispunio sam dečačke snove igrajući za Budućnost i Zvezdu. Rad je, pored OFK Beograda, jedina sredina koja se ponaša kao familija. Svako radi svoj posao, drugima se u isti ne meša. Sve se dogovorimo... Siguran sam da će u budućnosti Rad stvoriti ekipu kakvu zaslužuje. Započeli smo proces, a život je proces. Ubeđen sam da u skoroj budućnosti, ako ostanemo u ligi (a ostali su op.aut.), možemo za dve, tri godine da napravimo stabilan klub, koji će biti model svima kao Čukarički. To je jedini pravi recept za srpski fudbal, za uslovno rečeno manje klubove. Podvlačim ovo uslovno rečeno. Želim da igramo kvalifikacije za Ligu Evrope sa igračima iz svoje omladinske škole - jasan je bio Đokaj, sportski direktor Rada.

BONUS VIDEO:

(A. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.