KRALJ BASKIJE REKAO DOSTA: Legendarni Aduriz završio karijeru!
Foto: EPA/ MIGUEL TONA

okačio kopačke klin

KRALJ BASKIJE REKAO DOSTA: Legendarni Aduriz završio karijeru!

Nedostajaće mnogo...

Objavljeno: 19:10h

On je jedan od onih igrača koji su davali fudbalu ono iskonsko, ono zbog čega publika dolazi na stadione i od fudbalera pravi heroje. Aric Aduriz je bio jedan od poslednjih fudbalskih Mohiikanaca i njegov odlazak iz fudbala će biti nemerljiv.

Ikona Atletik Bilbaa je odlučila da završi karijeru u svojoj 39. godini na žalost miliona fudbalskih zaljubljenika, koji su klub iz Baskije voleli samo zbog njega.

- Došao je taj trenutak. Mnogo puta rekao sam da će fudbal pre napustiti tebe nego što ti napustiš fudbal - napisao je 39-godišnji Aduriz na svom tviter nalogu.

On je naveo da su mu lekari juče saopštili da mora na operaciju kuka kako bi mogao da se vrati normalnom životu.

- Moje telo je, nažalost, reklo 'Dosta je - naveo je Aduriz.

- Ne mogu pomoći svojim saigračima onako kako bih želeo niti na način na koji zaslužuju. To je život profesionalnog sportiste. Jednostavno, vrlo jednostavno - dodao je on.

Nije bio fudbalski velemajstor, superstar, koji može da predribla petoricu ili svojim driblingom digne publiku na noge.

Ali, ono što on ume - e, to je fudbalska umetnost: zagradi, skoči, odloži, da da gol, volejem, glavom, umeo je i makazicama da matira velikane poput Barselone, ma, Aduriz je esnecija onog starog fudbala, onog koji je zaboravljen. U svojoj karijeri je odigrao 573 utakmica, a postigao je 219 golova.

Većinu karijere je proveo u Atletik Bilbau, a igrao je još i za Burgos, Valjdadolid, Majorku i Valensiju.

Kada je bilo normalno da mu karijrea krene silaznom putanjom zbog godina i prorode, Auriz je ekslodirao i pokazao da "čiča" ima još šta da pokaže i uradi u fudbalu.

Ipak, "čiča" je rekao dosta, a mi se nama ostaje da gledamo njegove golove i sa setom se sećamo onih dana kada je matorac iz Baskije harao španskom Primerom.

Nedostajaće mnogo...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.