OBJAVLJENO IME JEDNOG OD ZARAŽENIH: Javnost saznala u koja 2 engleska kluba su bili pozitivni testovi na koronu!
U Premijer ligi je za sada potvrđeno 6 slučajeva zaraženih, Foto: EPA/Andy Rain

Javnost čeka da sazna

OBJAVLJENO IME JEDNOG OD ZARAŽENIH: Javnost saznala u koja 2 engleska kluba su bili pozitivni testovi na koronu!

Još nije saopšteno iz kog su kluba preostala dva pozitivna testa

Objavljeno: 08:26h

U Premijer ligi su proteklih dana obavljena testiranja na koronavirus igrača i članova stručnih štabova svih 20 klubova, a zasad je šest testova bilo pozitivno.

Prema prvim informacijama svi zaraženi su iz tri kluba. U utorak uveče je Barnli objavio da je jedan od zaraženih njihov pomoćni trener Jan Voan.

Zatim je stigla informacija da su tri pozitivna testa stigla iz Votforda, a radi se o jednom igraču i dvojici članova stručnog štaba, ali njihova imena nisu objavljena. Još nije saopšteno iz kog su kluba preostala dva pozitivna testa.

Britanski mediji javljaju kako su testiranja obavljena na 748 igrača i članova štabova iz 19 klubova, a Norič je poslednji klub koji je došao na red i njihovi testovi bit će procesuirani u sredu.

Klubovima je dopušteno testiranje ukupno 40 ljudi, ali neki nisu iskoristili puni kapacitet testova.

Engleski klubovi su u utorak počeli s beskontaktnim treninzima u grupama od najviše pet ljudi uz pridržavanje pravila socijalnog distanciranja, a trening za svakog igrača trajao je maksimalno 75 minuta. Nakon svakog treninga dezinfikuju se korner-zastavice, lopte, čunjevi, okvir golova, pa čak i teren. Testiranja će se obavljati dvaput nedeljno, a pre svakog treninga igrači i treneri moraće da ispune upitnik i izmere temperaturu.

Načelni plan Premijer lige je da se prvenstvo nastavi 12. juna i odigraju preostale 92 utakmice, ali ovi pozitivni rezultati mogli bi naterati nadležne da razmisle o novom odlaganju, piše "BBC".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.