ORGANIZATORI TRKE U F1: Održavanje bez publike nije izvodljivo!
Formula 1, Foto: AP

izneli stav

ORGANIZATORI TRKE U F1: Održavanje bez publike nije izvodljivo!

Goruće pitanje

Objavljeno:

Organizatori trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura saopštili su da "nije izvodljivo" da se ta trka održi bez navijača.

Nakon otkazivanja ili odlaganja prvih deset trka zbog pandemije korona virusa, čelnici Formule 1 imaju za cilj da nova sezona počne s dve trke u Austriji početkom jula.

Obe trke održaće se bez navijača, a očekuje se da će tako biti i trkama u drugim zemljama.

Velika nagrada Singapura, zakazana za septembar, ulična je trka i vozi se u noćnom terminu i bio bi veliki izazov držati navijače podalje od trke.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa Formulom 1, vladom Singapura i drugim uključenim u organizaciju o tome da se "procene različite mogućnosti" za održavanje trke.

Prošlogodišnja Velika nagrada Singapura je u tri dana privukla 268.000 gledalaca, a značajan deo njih došao je iz inostranstva.

"Mi ćemo i dalje pratiti razvoj dogadjaja. Naš najveći prioritet i dalje ostaje dobrobit i sigurnonost svih uključenih", naveli su organizatori.

Singapur je do sada prijavio više od 28.000 infekcija novim virusom. Zvaničnici su najavili da bi s ublažavanjem uvedenih mera moglo početi početkom juna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.