MALOGRAĐANSKI CILJEVI ME NISU ZANIMALI: Milojević o Terziću, dolasku u Zvezdu i populističkoj odluci!
Vladan Milojević, Foto: Starsport©

otvoreno

MALOGRAĐANSKI CILJEVI ME NISU ZANIMALI: Milojević o Terziću, dolasku u Zvezdu i populističkoj odluci!

- Imao sam 31. maja 2017. poslednju utakmicu sa Panioniosom protiv AEK–a, već deset dana kasnije izvršio sam prozivku na Marakani. Nisam mnogo razmišljao o ponudi Zvezde

Objavljeno:

Najuspešniji trener Crvene zvezde u postbarijevskoj eri Vladan Milojević se za "Sportski žurnal" dotakao svog dolaska u Crvenu zvezdu.

On je istakao da nema veće časti od toga da budeš selektor svoje zemlje i da vodiš klub koji voliš.

- Imao sam 31. maja 2017. poslednju utakmicu sa Panioniosom protiv AEK–a, već deset dana kasnije izvršio sam prozivku na Marakani. Nisam mnogo razmišljao o ponudi Zvezde, nije ni bilo vremena. Ona me je formirala kao čoveka, uticala na moj život, dala mi šansu da sa 16 godina dođem iz Aranđelovca kao stipendista. Najveća čast je da budeš selektor svoje zemlje i trener kluba koji voliš - rekao je Milojević.

On je istakao da je Tezić mogao da donese populističku odluku i dovede neko zvučnije ime umesto njega.

- Velika je hrabrost gospodina Terzića da se zaputio u Atinu da dovede trenera koji možda u tom trenutku nije zadovoljavao kriterijume Zvezde. Populistički gledano, mogao je da potraži zvučno ime, takvo je ovde podneblje. Praktično se nismo ni poznavali, razgovor je bio kratak i apsolutno sam znao šta se očekuje od mene. Rekao sam mu – ne znam šta ću da uradim, ali neće vas biti sramota što ste Vladana Milojevića doveli za trenera Zvezde!

Istakao je i šta je bio ključ napravljenog uspeha.

- Nisam neko ko se plaši i uvek znam šta hoću, imam egzaktne ciljeve. Od prvog dana sam na taj način i pričao sa igračima, nisam od onih što se puste niz reku, pa gde se zakače. Nije mi bio cilj samo da upišem u „si–vi“ da sam bio trener Zvezde. Malograđanski ciljevi me nisu zanimali, bio sam tu da istisnem to iz fudbalera. Važna je disciplina, da daš sve od sebe. Pomoglo i je što sam bio trener mlađih kategorija, poznavao Zvezdu iznutra. Imao sam sreću i da sa Mitrom Mrkelom apsolutno budem na istoj talasnoj dužini. Važno je da saradnici guraju kamen uzbrdo složno, da rasporedimo odgovornost. Narod je postao srećan, posebno mi je drago da smo uspeli da vratimo emociju navijačima - zaključio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.