TO ĆE BITI VELIKA SRAMOTA ZA CELU HRVATSKU: Želi da pobegne na Bliski istok, gde je skorvište nestalog novca Dinama
Foto: Dado Đilas

burno

TO ĆE BITI VELIKA SRAMOTA ZA CELU HRVATSKU: Želi da pobegne na Bliski istok, gde je skorvište nestalog novca Dinama

- Mere koje su trebale sprečiti beg braće Mamić nisu donesene - navode u saopštenju

Objavljeno:

Grupa "Dinamo to smo mi" oglasila nakon medijskih natpisa da bi sportski direktor modrih Zoran Mamić uskoro mogao napustiti Maksimir i vratiti se na Bliski istok. - U ovoj grupi smatraju da bi Zoran Mamić na taj način pobegao od hrvatskog pravosuđa te tvrde da bi to bila velika "velika sramota za celu Hrvatsku".

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Nastavno na objavu u hrvatskim medijima kako nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić planira ponovno otići na Bliski istok koji je poznat kao offshore oaza i potencijalno skrovište nestalog Dinamovog novca, izražavamo razočaranje s tromim i neodgovornim ponašanjem Hrvatskog pravosuđa. Procesi i pravomoćna presuda nepotrebno su se odužili, a mere koje su trebale sprečiti beg braće Mamić nisu donesene, štaviše Zoran je vraćen na isto mesto s kojeg je počinio spomenuta nedela.

foto: Beta

Zbog svega navedenog i onog što sledi u narednim danima, a najviše političkog nadmetanja o boljoj i poštenijoj Hrvatskoj u budućnosti moramo postaviti nekoliko pitanja odgovornim osobama u Državnom tužilaštvu . Iz kojeg razloga sukladno članku 98., stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku niste tražili nadležni sud izricanje mere opreza zabrane napuštanja boravišta Zoranu Mamiću s obzirom na to da je u toku proces u kojem je osuđen na četiri godine i 11 meseci (samo jedan mesec više značio bi čekanje presude u pritvoru). Isto kao i početak procesa u druga dva pravosudna slučaja? Pogotovo s obzirom na to da je njegov brat i prvoosuđeni pobjegao od hrvatskog pravosuđa u susjednu BIH odakle izbegava izručenje Hrvatskoj, a o čemu se Zoran Mamić nikada nije negativno izrazio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.