ZLATANOVA STATUA SE POMERA IZ MALMEA: Više puta je skrnavljena, ovo je rešenje
Zlatan Ibrahimović, Foto: EPA/Matteo Bazzi

na meti vandala

ZLATANOVA STATUA SE POMERA IZ MALMEA: Više puta je skrnavljena, ovo je rešenje

List Sidsvenskan (Sydsvenskan) je naveo da je veće trećeg najvećeg grada u Švedskoj spremno da u ponedeljak odluči o premeštanju statue do kraja godine

Objavljeno:

Grad Malme je spreman da izmesti statuu švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, koja je više puta skrnavljena, preneli su lokalni mediji.

Statua je smeštena ispred stadiona u Malmeu, a nekoliko puta je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju.

List Sidsvenskan (Sydsvenskan) je naveo da je veće trećeg najvećeg grada u Švedskoj spremno da u ponedeljak odluči o premeštanju statue do kraja godine.

Ipak, izvršni direktor kluba Niklas Karlnen je izjavio da nije upoznat sa planovima grada i da ne želi to da komentariše.

Bronzana statua vajara Petera Lindea teška 500 kilograma i visoka tri metra otkrivena je u oktobru u čast jednog od najvećih švedskih sportista svih vremena.

Koštala je pola miliona švedskih kruna, a godišnje održavanje košta još 15.000 i to plaća grad Malme.

Statua je više puta vandalizovana, tako što je išarana sprejom. Po njoj su pisane uvredljive poruke, a i oštećeni su nos i članak prilikom obaranja.

Vandalizam je počeo kada je Ibrahimović postao jedan od vlasnika Hamarbija, kluba iz prestonice Stokholma, koji je veliki rival Malmea.

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u gradu u kom je i rodjen.

Statua je uklonjena početkom januara i odneta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.