MIHAJLOVIĆA JE BOLEST PROMENILA: Njegova ćerka je otkrila da on više nije isti čovek
Siniša Mihajlović sa porodicom, Foto: Profimedia

ispovest

MIHAJLOVIĆA JE BOLEST PROMENILA: Njegova ćerka je otkrila da on više nije isti čovek

- Za mene je ta knjiga bila terapeutska, pisala sam je dok je tata još bio u bolnici

Objavljeno:

Siniša Mihajlović je pre skoro godinu dana otkrio da ima leukemiju i nije mu bilo lako, kao ni njegovoj porodici.

Njegova ćerka Viktorija je napisala knjigu o svemu što su preživeli zbog bolesti, pod nazivom "Siniša, moj otac".

- Za mene je ta knjiga bila terapeutska, pisala sam je dok je tata još bio u bolnici. Pisanje mi je omogućilo da se oslobodim nervoze, bio je težak period i pomogao mi je da sazrim, pa nisam više ista osoba od pre šest meseci - rekla je Viktorija.

Viktorija je otkrila da nije uvek bilo lako nositi prezime Mihajlović.

- Danas mislim da je to najlepša stvar na svetu na koju sam ponosna. Kao dete sam se osećala posmatranom, često osuđivanom, često sam menjala škole i gradove. Svaki put je bilo teško kad vas posmatraju kao Mihajlovićevu ćerku, a dešavalo se da me otac kazni pa nemam džeparac da izađem i onda provociraju kao "zamislite Mihina ćerka ostala bez para". U početku je to bolelo, kao i uvrede sa cele tribine stadiona, ali je sve to sada promenjeno rekla je ona.

Opisala je i momenat kada se njen ota vratio kui iz bolnice.

- Spremili smo mu natpis na ćirilici sa fotografijama. Za mene je to bilo kao da opet dišem, plašilo me je da mislim o tome kad je bio sam. To je bila obrnuta situacija: ja sam bila zabrinuta za njega. Moja majka obično tri dana sprema za Božić, ali ovog puta ništa nije pripremila, jeli smo iz plastičnih tanjira i bilo je izvrsno!

Miha se prema njenim rečima posle bolsti promenio...

- Jer je naučio da pokazuje slabosti, pre to nije bilo jasno da li je tužan ili srećan. Sada je osetljiv, fleksibilniji i pokazuje više empatije. Pre je imao neki štit koji je verovatno poticao i od njegovog srpskog porekla. Čak i moja baba je takva. Patnja vas zbližava, to sam takođe napisala u knjizi da je i gorka i slatka - rekla je Viki.

Dotakla se i svoje majke, koja je bila veliki oslonac u ovoj borbi.

- Možda sama jeste, ali nikad pred nama nije odavala znak da se nešto promenilo. Znala je da ako bismo nju videli da plače, da bi to bio katastrofalan udarac - rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.