KAKO JE DOBRO GLEDATI GA OPET: Čarobnoj Borusiji korona ne može ništa, Trap sprečio katastrofu Ajntrahta!
Foto: EPA/ MARTIN MEISSNER /

Bundesliga, 26. kolo

KAKO JE DOBRO GLEDATI GA OPET: Čarobnoj Borusiji korona ne može ništa, Trap sprečio katastrofu Ajntrahta!

Koliko nam je samo fudbal nedostajao!

Objavljeno: 20:27h

Bundesliga se vratila posle 66 dana pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa u svom punom sjaju, a povratak najlepše sporedne stvari na svetu nam je ulepšala Borusija Dortmund, koja je u derbiju 26. kola pregazila Šalke i pokazala sve čari ove prelepe igre. Na Vestfalenu je bilo 4:0 za Milionere.

Jedino ostaje što publika nije bila na stadionu, da uveliča ovu partiju izabranika Luvijana Favra.

Šalke 04 je opravdao svoj naziv, a Borusija je pokazala da Bajern ima razloga za strah, pošto Dortmund ovakvom igrom može do titule. Sada ima bod manje u odnosu na Minhen, ali i utakmicu više.

foto: EPA/ MARTIN MEISSNER

Ono što smo videli danas nam je pokazalo svu lepotu fudbala, Milioneri su plesali po terenu, a prvi gol u post-korona eri postigao je Erling Haland, nakon prelepe akcije koju je započeo Brant, a nastavio Azar. Na isteku prvih 45 minuta Borusija je kaznila grešku golmana Šalkea, a egzekutor je bio Gerero.

Nije ni počelo drugo poluvreme, a usledila je kontra iz udžbenika domaće ekipe. Haland - Brant i na kraju Azar, za 3:0. Tačku na veliku pobedu Borusije stavio je Gerero svojim drugim pogotkom, a sjajni Haland je upisao asistenciju na svoj konto.

U ostalim mečevima Herta je na gostovanju slavila protiv Hofejnhajma sa 3:0, a naš Marko Grujić je odigrao svih 90 minuta. Veoma interesantno je bilo u Auzburgu, gde je Volsburg došao do pobede u nadoknadi vremena golom Ginčeka.

A u poslednjem meču dana Borusija Menhengladbah je savladala sa 3:1 Ajntraht u Frankfurtu i tako nastavila poteru za Bajernom i Dortmundom za visok plasman.

Ovaj meč je bio rešen već u prvih deset minuta, a čudo je trijumf nije ubedljiviji. Kevin Trap je sprečio katastrofu jer je maestralno branio i lako je moglo biti sedam komada u mreži njegovog tima.

Plea je pogotkom već u prvom minutu nagovestio šta će se dešavati na ovom meču, a na 2:0 povisio je Tiram šest minuta kasnije.

Bensebaini je povisio u 72. minut na 3:0, a Silva je postavio konačan rezultat u 91. minutu.

Filip Kostić je odigrao ceo meč i imao je jedan sjajan pokušaj iz slobodnog udarca u prvom poluvremenu, dok je Mijat Gaćinović ušao u 78. minutu i uneo je živost u svoju ekipu, ali bilo je kasno.

Sve golove sa mečeva možete pogledati u našem lajvu.

Hofenhajm – Herta 0:3 (0:0) Lajpcig – Frajburg 1:1 (0:1) Fortuna – Paderborn 0:0 Dortmund – Šalke 4:0 (2:0) Augzburg – Volfsburg 1:2 (0:0)

Ajntraht - Menhengladbah 1:3 (0:2)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa mečeva možete pratiti na našem lajv-blogu:

GOLOVI SA MEČA AJNTRAHT - MENŠ (1:3)

91. minut - GOOOL: Ginček je heroj Volsburga, donosi pobedu svom timu protiv Auzburga.

78. minut - GOOL: Lajcpig dolazi do izjednačenja preko Polsena! Danski fudbaler je odlično skočio i zakucao je loptu u mrežu.

74. minut - Herta dolazi do trećeg gola, Kunja je strelac. Ubedljivo vodi berilnska ekipa proitv Hofejnhajma. Fantastično je prošao Kunja i matirao golmana za 3:0. Pogledajte ovu majstoriju.

66. minut - Poništen gol Auzburga, Udojak je bio u ofsajdu.

63. minut - BORUSIJA IGRA FANTASTIČNO!!! Novi gol za Milonere i drugi za Gerera, koji je iskoristio fantastičnu asistenciju Halanda. Dortmund vodi 4:0!

60. minut - GOOOL! Blckrig Herte, strelac je Vedad Ibišević, koji je glavom spakovao loptu u mrežu. Veliku prednsot ima tim iz Berina sada i nalazi se na pragu pobede.

58. minut - GOOL: Vodi Herta protiv Hofejnhama, Akpoguma je skrenuo jedan šut i postigao sopstvenu loptu.

55. minut - GOOL: Auzburg dolazi do izjedačenja protiv Volsburga. Hrvatski fudbaler Tin Jedvaj se najbolje snašao u kaznenom prostoru.

47. minut - GOOOOOL!!!! ŠTA RADI BORUSIJA?! Pomislio je Šalke da može nešto da uradi, ali je usledila brutalna kontra Milionera. Haland - Brant - Azar i lotpa je u golu! Mlađi Azar je pocepao mrežu Šalkea.

POLUVREME:

Hofenhajm – Frajburg 0:0 Lajpcig – Frajburg 0:1 Fortuna – Paderborn 0:0 Dortmund – Šalke 2:0 Augzburg – Volfsburg 0:0 Ajntraht – Menhengladbah 0:0

45. minut - GOOOOL!!! Borusija duplira prednost, loša pas golmana Šuberta koji su brutalno kaznili Milioneri. Nova sjajna lopta Branta i fantastična egzekucija Gerera!

43. minut - Vodi Volsburg protiv Ausburga, sjajan udarac glavom Renata Stefena sa skoro deset metera. Retko imamo priliku da vidimo ovakav šut golavom.

40. minut - Marko Grujić je dobio žuti karton.

Svi su sa oduševljenjem dočekali povratak fudbala, pa je tako i Kilijan Mbape uz TV i gleda derbi između Šalkea i Borusije.

40. minut - Šutina Dauda, koju zaustacvlja, štoper Šaleka, Sane. Strašan je ovo udarc bio beziste Borusije. Pitanje je da li bi golman išta mogao.

35. minut - Kakav prodor Hakimija, sjajno je igrač Borusije protutnjao po desnoj strani i dodao do Gerera, ali Portugalac je šutirao preko gola.

34. minut - Novi gol!!! Vodi Frajburg u Lajpcigu, strelac je Manuel Gulde, koji se najbolje snašao posle kornera i sproveo je loptu u mrežu. Krenulo je, krenulo!!!

28. minut - GOOOOOOL! Haland je strealc prvog gola nakon pauze. Fantastična akcija Borusije za vođstvo nad Šalkeom. Ko drugi nego Haland! Prvo je Brant magično ostavio loptu za Azara, koji je uposlio norveško čudo od deteta, kome je ostao rutinski posao!

26. minut - Ređaju se šanse u Dormundu, Kaliđuri je mogao da zatrese mrežu Milionera, ali je Delaini reagovao u poslednjem trenutku.

24. minut - Ufff! Velika šansa za Halanda posle kornera, ali sjajni napadač Dortmudna pogađa spoljni deo mreže.

23. minut - Ovo je moglo da bude opasno, Hakimi je izveo sloboodan udarac sa ivice kaznenog, ali je sjajno reagovao Nastasić u "živom zidu".

15:40 - Sablasno deluju stadioni bez navijača... Ali, fudbal je ipak tu. Za sada nema promene rezultata.

15:35 - Utakmice su počele! Ljudi, fudbal se vratio! U fokusu će nam biti derbi između Borusije i Šaleka, ali pratićemo šta se dešava i na ostalim mečevima 26. kola Bundeslige.

SASTAVI

Borusija Dortmund - Šalke

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.