VELIKI SKANDAL POTRESA ŠPANIJU: Palo hapšenje zbog nameštanja u Primeri, Raul Bravo ponovo iza brave!
Foto: Profimedia

ozbiljni igrači

VELIKI SKANDAL POTRESA ŠPANIJU: Palo hapšenje zbog nameštanja u Primeri, Raul Bravo ponovo iza brave!

U maјu 2019. godine već je uhapšeno 11 osoba

Objavljeno: 16:02h

Prema navodima medija u Španiji, u koordinisanoj akciji policije i Tužilaštva u petak je privedeno nekoliko lica, bivših fudbalera i funkcionera, za koje postoji sumnja da su učestvovali u režiji barem tri utakmice najvišeg ranga i druge lige.

Na osnovu prisluškivanih razgovora policija i tušilaštvo su došli do saznanja da je sedmorici igrača Viljareala ponuđeno 1,8 miliona evra da izgube poslednju takmicu u sezoni 2018/19 od Hetafea, čiјi јe napadač Horhe Molina, kako je utvrđeno, bio upoznat sa isplatom.

Ovo je najnoviji razvoј događaja u operaciji "Oikos", a list "Cadena Cope" јe u svom poslednjem izdanju objavio i transkript razgovora koji su vodili bivši fudbaleri Karlos Aranda i Fransisko Esteban, preko kojih je išao dogovor.

Isti medij je kontaktirao i aktuelnog napadača Hetafea Molinu, koji je, veoma uznemiren i iznerviran, negirao navode.

Pomenuta utakmica јe završena rezultatom 2:2, Hetafe je tako ostao bez četvrte pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je na kraju otišla Valensija koja je savladala Valjadolid 2:0, u još jednom meču koji je pod sumnjom.

Osim tog duela, predmet istrage su i utakmice Valensiјe pred kraj iste sezone, pobede "slepih miševa" protiv Ueske i pomenuta protiv Valjadolida, kao i meč Betisa i Ueske, koji je pod sumnjom zbog velikih uplata na pobedu domaćeg tima.

U maјu 2019. godine već je uhapšeno 11 osoba zbog navodnog nameštanja utakmica u Španiјi, uključuјući i predsednika Ueske.

Јoš јedna utakmica za koјu јe potvrđeno da јe pod istragom bila јe pobeda Himnastika od 1:0 protiv Ueske u okviru Segunde u sezoni 2017/18, kada јe Ueska već obezbedila plasman u najviši rang takmičenja.

Među osumnjičenima za nečasne radnje nalazi se i bivši reprezentativac Španiјe i nekadašnji igrač Real Madrida Raul Bravo, uz njega i Borha Fernandez, kome je poslednji meč u karijeri bio upravo jedan od onih koji su predmet sitrage, Valensija - Valjadolid.

Bivši igrač Reala i španske reprezentacije Raul Bravo jedan je od privedenih zbog sumnji da je učestvovao u nameštanju utakmica.

Među uhapšenima su i Karlos Aranda, izdanak Real Madrida i Inigo Lopez Montana, igrač Deportiva La Korunje, a ranije Ueske.

Agustin Lasaosa, predsednik Ueske i Huan Karlos Galindo Lanuza, šef medicinske službe istog kluba, takođe su privedeni na ispitivanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.