PIKSI SE TRESAO, A PROSINEČKI BIO UPLAŠEN: Rekao sam mu da se ne plaši, jer je on naš!
Foto: Printscreen/Youtube/Večernji list

Priča iz njegovog ugla

PIKSI SE TRESAO, A PROSINEČKI BIO UPLAŠEN: Rekao sam mu da se ne plaši, jer je on naš!

Tadašnji redar na Maksimu ispričao je detalje tokom haosa 1990.

Objavljeno:

Jure Ravić, danas fudbalski menadžer, a nekad je bio redar na utakmicama i to između ostalog i na onoj istorijskoj koja nikada nije odigrama na Maksimiru 13. maja 1990. godine između Dinama i Crvene zvezde.

Svi dobro znaju šta je tog dana bilo na zagrebačkom stadionu kada je došlo do nereda, tuče navijača i policije, svega, a Ravić je bio direktan svedok toga.

- Ja sam onaj redar u beloj košulji. Svake se godine na taj datum gledam na televizijskim snimcima, tako je bilo i ovaj put, na 30-godišnjicu. Odmah nakon što je Boban udario milicajca - priseća se Ravić za "Sportske novosti".

Ravić se prisetio šta je rekao Robertu Prosinečkom kada je haos počeo.

- Pazio sam na igrače obe ekipe koliko sam mogao. Kad je počela tučnjava, Arkan je naredio da igrači Zvezde odu u tunel, pa u svlačionicu. Video sam da je Arkan naoružan, da ima pištolj ispod sakoa. No, igrači Zvezde su bili u strahu. Dragan Piksi Stojković se tresao, a ja sam prišao Robertu Prosinečkom i rekao mu: ‘Ne boj se, ti si naš, tebi neće nitko ništa!’ I on je bio uplašen - istakao je Ravić i dodao:

- To je bio dan u kojem je milicija čuvala Zvezdine navijače i tukla Hrvate. I ja spadam među one koji smatraju da je zapravo već tada na neki način počeo rat - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.