NA KRAJU SLEDEĆE SEZONE ISPADA 6 TIMOVA IZ SUPERLIGE: Iz FSS-a poručili da proširenje lige neće biti trajno!
Foto: FSS

važna stavka

NA KRAJU SLEDEĆE SEZONE ISPADA 6 TIMOVA IZ SUPERLIGE: Iz FSS-a poručili da proširenje lige neće biti trajno!

Već za sezonu 2021/22 će se vratiti broj klubova na 16

Objavljeno:

U četvrtak je doneta odluka o proširenju Superlige Srbije za sledeću sezonu što je izazvalo veliku prašinu u javnosti, jer neće biti ispadanja ove sezone zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, nije plan da broj učesnika u takmičenju bude proširen trajno. To je potvrdio Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS-a", gostujući u Jutarnjem programu na RTS-u.

- Klubovi su pretrpeli najviše štete tokom ove pandemije i jako je važno čuti njihov glas. Oni su doneli odluku da se lige prošire i da nema ispadanja - rekao je Šurbatović i dodao:

Jovan Šurbatović
Jovan Šurbatovićfoto: FSS

- Ukoliko IO FSS prihvati ovaj predlog, došlo bi do korekcije formata takmičenja. Igrao bi se klasičan dvokružni sistem, bez plej-ofa i plej-auta. Imali bismo sličan broj kola i utakmica. Ono što je posebno važno jeste činjenica da se ovo odnosi samo na sledeću sezonu i da bi se već od 2021/22 vratili na stari format od 16 timova koji je primeren našim uslovima.

Pričao je Šurbatović i o "španskom modelu" kupovine mesta u ligi koji je nedavno izazvao veliku pažnju

- Dosta se pričalo ovih dana o toj temi. Mi smo praktično primenili jednu meru iz evropske prakse kako bi rešili jednu negativnu pojavu koju smo imali u prošlosti, pre svega u nižim takmičenjima. Cilj ove mere je da se spreči odustajanje klubova od takmičenja. To se najčešće dešava pred sam početak, te je teško i reagovati. Cilj je i da se spreči nelegalno trgovanje takmičarskim statusom.

Šurbatović je još jednom ponovio da publike neće biti na početku Superlige 30. maja, kao i da bi baraž Lige nacije trebalo da se igra ili u oktobru ili novembru, a ne u septembru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.