OGLASIO SE ČEFERIN: Imamo plan za kraj sezone!
Foto: EPA/Angel Diaz

izjava

OGLASIO SE ČEFERIN: Imamo plan za kraj sezone!

Od najjačih pet evropskih liga, za sada je Francuska jedina koja je obustavila svoj šampionat i proglasila tabelu pre pandemije virusa korona kao konačnu

Objavljeno:

Predsednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksandar Čeferin veruje da će se najveći broj liga u Evropi završiti.

Prvi čovek UEFA je za ,,Bein sport“ rekao da se još čeka potvrda datuma za evropska takmičenja i još jednom je ponovio da je najbolje da se svi šampionati završe kako je planirano.

– Imamo konkretan plan za kraj sezone. Siguran sam da će većina zemalja završiti svoje lige. Ukoliko neko ne želi, po svom izboru, moraće da igra kvalifikacije za učešće u evropskim takmičenjima. Moramo sačekati da Izvršni odbor UEFA potvrdi datume, ali mogu reći da će sezona u Evropi biti završena, ako sve ostane kako treba, u avgustu – rekao je Čeferin.

foto: Fonetap

Situacija sa virusom korona uticala je na klubove u finansijskom smislu, a finansijski fer-plej će imati nezaobilaznu ulogu u predstojećem periodu.

– Prilagodićemo sistem finansijskog fer-pleja, ali konačna odluka u tom pogledu još nije donesena. Mislim da je važno da se to uradi, jer klupska situacija nije laka i svi smo na istom brodu – kazao je Čeferin.

Od najjačih pet evropskih liga, za sada je Francuska jedina koja je obustavila svoj šampionat i proglasila tabelu pre pandemije virusa korona kao konačnu.

– Preuranjena odluka. Imamo dve ekipe u Ligi šampiona ove sezone i što znači da oni neće igrati do avgusta. Ne znam da li je to dobro za njih. Neće igrati i ona će se takmičiti u jako teškim utakmicama. Ipak, to nije moja odluka i to moramo da poštujemo. Nećemo se baviti tom situacijom. Poslali smo im smernice koje im mogu biti formula za kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope – ističe prvi čovek UEFA.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.